Τι κι αν έχουν περάσει τόσα χρόνια από τη γέννηση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, οι εκπομπές των σταθμών στα FM συνεχίζουν να προκαλούν σοβαρές παρεμβολές στις επικοινωνίες της Αεροπορίας, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών που παραδόθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως υπήρξαν 32 σοβαρές καταγγελίες της ΥΠΑ για παρεμβολές στις επικοινωνίες της, για τις οποίες υπήρξε παρέμβαση της ΕΕΤΤ, και μάλιστα οι 25 από αυτές αφορούσαν εκπομπή ραδιοφωνικών σταθμών.

Σημειώνεται ότι οι παρεμβολές δεν έγιναν μόνο από μη νόμιμους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τους οποίους τελικά έκλεισε η ΕΕΤΤ με τη συνδρομή των αρμόδιων Αρχών, αλλά και από «νόμιμους», που έχουν στην κατοχή τους τις περίφημες βεβαιώσεις νομιμότητας.

Όπως επισημαίνει και η ΕΕΤΤ, οι παρεμβολές είναι αποτέλεσμα της μη αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς η μπάντα εκπομπής σήματος 87,5 – 108 MHz γειτνιάζει με αυτή των δικτύων επικοινωνιών της ΥΠΑ, 108 – 137 MHz. Γι’ αυτό και δηλώνεται ότι τα προβλήματα παρεμβολών στην ΥΠΑ θα περιορισθούν μόνο όταν υλοποιηθεί η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών