Επιμένει στη θέσπιση των “όρθιων θέσεων” στις πτήσεις η αεροπορική εταιρεία της Κολομβίας, VivaColombia.

Στόχος της VivaColombia είναι να μπορούν περισσότεροι επιβάτες να ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα της εταιρείας και παράλληλα να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων.

Η εταιρεία συνεχίζει να επιμένει στην άποψη αυτή, παρόλο που το θέμα τέθηκε το περασμένο καλοκαίρι και απορρίφθηκε από τις υπηρεσίες της χώρας. Συγκεκριμένα, μέσω της ενέργειας αυτή υποστηρίζει ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν με αεροπλάνο οι Κολομβιανοί με χαμηλό εισόδημα και ότι θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των τουριστών που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Ο CEO της VivaColombia Γουίλιαμ Σόου δήλωσε στη Miami Herald: «Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν τρόπους για να ταξιδέψουν και όρθιοι. Ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό επειδή θα κάνει τα ταξίδια πολύ πιο φθηνά» και συμπλήρωσε: «ποιος νοιάζεται αν σε μια ώρα πτήσης δεν υπάρχουν οθόνες, μαρμάρινα πατώματα και… φιστίκια;».

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που αεροπορική εταιρεία αναζητά τρόπους για να ταξιδεύουν όρθιοι οι επιβάτες, καθώς το 2003 όταν η Airbus είχε την ιδέα να υπάρχουν κάθετες θέσεις στα αεροπλάνα.

Το 2010 η Ryanair πρότεινε να υπάρχουν θέσεις για όρθιους επιβάτες. Ο CEO Μάικλ Ο’ Λίρι είχε δηλώσει: «Το αεροπλάνο είναι απλά ένα λεωφορείο με φτερά. Αν συντριβεί δεν θα σε σώσει η ζώνη. Δεν χρειάζεσαι ζώνη στο Μετρό. Δεν χρειάζεσαι ζώνη στα τρένα».

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κολομβίας, Αλφρέντο Μποκανέγκρα, δήλωσε ότι «Οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν όπως τους αρμόζει. Όποιος έχει μπει στα μέσα μεταφοράς ξέρει πως δεν είναι ευχάριστο όταν είσαι όρθιος», τονίζοντας ότι τα σχέδια της VivaColombia δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.