Μείωση στα καθαρά κέρδη της, ανακοίνωσε η Deutsche Lufthansa, στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, επικαλούμενη άνοδο στα κόστη σε σύγκριση με πέρυσι. 

Αν και για ακόμα μια φορά, τα αποτελέσματά της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 17% σε 1,18 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 1,03 δισ. Η πτώση οφείλεται στην άνοδο κοστών που σχετίζονται με το προσωπικό, εξήγησε ο αερομεταφορέας.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 11% σε 9,81 δισ. ευρώ, εν μέρει χάρη στην ενοποίηση της Brussels Airlines.

Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο βελτιώθηκε σε 15,5% από 13%, μεταδίδει το MarketWatch.

Η αεροπορική εταιρεία τόνισε πως αναμένει ελαφριά υποχώρηση στα κόστη ανά θέση (unit costs) των επιβατηγών αερογραμμών το τέταρτο τρίμηνο, εξαιρώντας τα καύσιμα και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις. Αναμένει άνοδο στα έσοδα ανά θέση (unit revenue), μια μέτρηση τιμολόγησης, της τάξης του 5,5% για την επόμενη περίοδο.

Η Lufthansa προβλέπει υποχώρηση και στις επισφάλειες που σχετίζονται με τις συντάξεις, κατά περίπου 1,1 δισ. ευρώ, χάρη σε συμφωνία με το βασικό σωματείο των πιλότων της. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στα κέρδη της, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η γερμανική αεροπορική εταιρεία αγόρασε παραπάνω από τη μισή Air Berlin, μια κίνηση που αναμένεται να βελτιώσει τη θέση της μονάδας Eurowings στην εγχώρια αγορά της.

«Αναμένουμε η Eurowings να εμφανίσει θετικά αποτελέσματα ήδη από τις αρχές του χρόνου», εκτίμησε ο CFO Ulrik Svensson, «δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά οραματιζόμασταν».