Νέα, πιο εντατικά μέτρα ασφαλείας, που θα λαμβάνονται για τους επιβάτες όλων των πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ, προετοιμάζει η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Όπως δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφάλειας πτήσεων, τα νέα μέτρα ασφαλείας δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί ωστόσο οι έλεγχοι πρόκειται να περιλαμβάνουν ενίσχυση στην εξέταση των επιβατών, περαιτέρω έλεγχους σε ηλεκτρονικές συσκευές και επιπλέον μέτρα φύλαξης, τα οποία αναμένονται να επηρεάσουν σε καθημερινή βάση περίπου 2.100 πτήσεις και 325.000 ταξιδιώτες.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να επιτευχθεί η αποτροπή ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η αμερικανική εταιρεία United Αirlines ενημέρωσε με μήνυμα τους πελάτες της ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας απαιτεί πλέον αυξημένα μέτρα ασφαλείας για όσους ταξιδεύουν αεροπορικά προς τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι συσκευές μεγαλύτερες από ένα smartphone, θα χρειάζονται επιπλέουν ελέγχους.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία Emirates, ενημέρωσε ότι οι νέες οδηγίες προβλέπουν συνεντεύξεις με ταξιδιώτες πριν από τις διαδικασίες ελέγχου αλλά και πριν γίνει η επιβίβαση στο αεροσκάφος.