Στο πλαίσιο της επέκτασής της, η EasyJet, θα μισθώσει 25 αεροσκάφη Α320, θα προσθέσει σημεία απογείωσης και προσγείωσης, και θα προσλάβει νέο προσωπικό αποτελώντας το βασικό αερομεταφορέα στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε η Air Berlin, η συμφωνία με την EasyJet, ολοκληρώνει τις τελικές διαπραγματεύσεις για τη διάλυσή της. Με τη διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί το μοίρασμα των στοιχείων ενεργητικού του δεύτερου μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Γερμανίας και δέκατου μεγαλύτερου της Ευρώπης, βάσει αριθμού επιβατών.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι οι συνομιλίες της με την EasyJet ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού. Η EasyJet κατέβαλλε 40 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά, αλλά απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση, εφόσον στην τιμή δεν περιλαμβάνονται κάποιες μεταβατικές δαπάνες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ανακοίνωση της εταιρείας ήρθε σχεδόν αμέσως μετά την άφιξη της τελευταίας πτήσης της Air Berlin στο Tegel.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η EasyJet θα είναι ο βασικός αερομεταφορέας στη γερμανική πρωτεύουσα. Η εταιρεία, μέχρι πρότινος, είχε παρουσία μόνο στο αεροδρόμιο Schoenefeld του Βερολίνου.

«Αυτό θα επιτρέψει στην Easyjet να διαχειρίζεται το δίκτυο πτήσεων μικρών αποστάσεων στο Tegel, συνδέοντας προορισμούς σε όλη τη Γερμανία με την υπόλοιπη Ευρώπη» δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού και λειτουργίες της Air Berlin θα περάσουν στη Lufthansa, τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Γερμανίας, ο οποίος θα αποκτήσει 81 αεροσκάφη της Air Berlin και θα προσλάβει 3.000 εργαζομένους της, καθώς κατέβαλλε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον Οκτώβρη.