Το B787-9 Dreamliner της Ethiopian Airlines πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση προς την πόλη του Ντουμπάι.

Κατά την άφιξή του, πραγματοποιήθηκε θερμή υποδοχή από την κοινότητα του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένου και του παραδοσιακού χαιρετισμού με κανόνια νερού.

Οι επιβάτες της πτήσης απόλαυσαν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά αυτού του αεροσκάφους τελευταίας τεχνολογίας, που θα χρησιμοποιείται σε πτήσεις σε προορισμούς στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Ασία. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος παρέχει επιπλέον άνεση στους επιβάτες, με περισσότερο χώρο για τα πόδια, μεγαλύτερα παράθυρα για θέα στον ουρανό, ειδικό φωτισμό που αλλάζει διαμορφώνοντας τη διάθεση αλλά και υψηλότερη υγρασία αέρα στα 40.000 πόδια.

Με το ευρύ δίκτυό της στην Αφρική, η Ethiopian Airlines συνδέει επιβάτες από/προς το Ντουμπάι και άλλες μεγάλες πόλεις της Μέσης Ανατολής, με περισσότερες από 55 αφρικανικές πόλεις, στο συντομότερο μάλιστα χρόνο σύνδεσης, μέσω του κεντρικού της κόμβου στην Αντίς Αμπέμπα.

Το 1979 η Ethiopian πραγματοποίησε την παρθενική πτήση της προς το Ντουμπάι. Σήμερα, πραγματοποιεί τρεις πτήσεις ημερησίως για επιβάτες και τέσσερις εβδομαδιαίως για cargo.