Οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις φέρνουν την “νέα εποχή” στα πολεμικά αεροσκάφη.

Συμβόλαιο με την εταιρεία αεροναυπηγικής Lockheed Martin υπέγραψε Εργαστήριο Ερευνών της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας με σκοπό την ανάπτυξη και την παραγωγή οπλικών συστημάτων laser για τα πολεμικά αεροσκάφη.

Χρησιμοποιώντας αυτή μέθοδο τα αεροσκάφη θα γίνουν λιγότερο ευάλωτα απέναντι σε εχθρικούς πυραύλους και σε αντι-αεροπορικά συστήματα άμυνας, όπως υποστηρίζουν αναλυτές.

Η Lockheed σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι, «αναπτύσσει ένα ισχυρής απόδοσης laser με ανταγωνιστικό μέγεθος, βάρος και κατανάλωση ενέργειας». Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται, ότι το όπλο θα δοκιμαστεί σε αεροσκάφος μέχρι το 2021.

Η Lockheed Martin συνεχίζει να αναπτύσσει ταχύτατα, οπλικά συστήματα laser και τις τεχνολογίες που καθιστούν εφικτή την προσαρμογή τους. Ο Rob Afzal, επικεφαλής του τμήματος laser της Lockheed δήλωσε: «Έχουμε δείξει τις δυνατότητές μας στην χρήση κατευθυνόμενης ενέργειας για την αντιμετώπιση απειλών από το έδαφος και ανυπομονούμε για τις μελλοντικές δοκιμές».

Όπως ανέφερε ο Afzal, η εταιρεία παρέδωσε, νωρίτερα φέτος, ένα laser για οχήματα εδάφους του αμερικανικού στρατού. οι ίδιος σημείωσε ότι, «Είναι εντελώς διαφορετική και νέα πρόκληση, το να βάλουμε ένα σύστημα laser σε μία μικρότερη αερομεταφερόμενη πλατφόρμα. Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις την τεχνολογία αυτή να ωριμάζει ώστε να μπορεί να εισήχθη σε αεροσκάφος».