Ο δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός του εξωτερικού, μετά την Ισπανία, ήταν η Ελλάδα για τους Γερμανούς, το 2017.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις για το 2018, βάσει των αεροπορικών συνδέσεων που αυξάνονται σημαντικά, φαίνεται να ακολουθεί περαιτέρω ανάπτυξη. H αύξηση αυτή δεν οφείλεται αποκλειστικά στους τουρ οπερέιτορ αλλά και στις αεροπορικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα, η Condor θα προσφέρει 134 πτήσεις την εβδομάδα σε 15 προορισμούς. Ιδιαίτερη ζήτηση στην Κρήτη παρουσιάζουν οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Σητείας, που θα εκτελούνται κάθε Κυριακή από τον ερχόμενο Μάιο από το Μόναχο, το Ντίσελτορφ και τη Φρανκφούρτη μειώνοντας το χρόνο του ταξιδιού για ορισμένα ξενοδοχεία έως 90 λεπτά.

Επιπλέον, ενισχύεται η πρόσβαση σε Καλαμάτα, Σάμο και Σκιάθο από 3 γερμανικά αεροδρόμια, αντί για 2 τις προηγούμενες χρονιές.

Επιπλέον, η Lufthansa προσφέρει νέα εβδομαδιαία σύνδεση από τη Φρανκφούρτη προς τη Σαντορίνη από τις 31 Μαρτίου και η Eurowings από το Αμβούργο και το Ντίσελτορφ προς την Κέρκυρα, από το Ανόβερο στην Κω, τη Ρόδο και την Κέρκυρα καθώς και από τη Στουτγάρδη στη Ζάκυνθο.

Η αεροπορική εταιρεία Germania εισάγει συνδέσεις από το Ντίσελτορφ προς Κρήτη, Κάρπαθο, Κω, Λέσβο, Ρόδο και Ζάκυνθο και από το Tegel προς Κρήτη, Κέρκυρα, Κω και Ρόδο.

Νέες πτήσεις θα ξεκινήσουν επίσης από τη Νυρεμβέργη προς την Κρήτη, την Κω, τη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα. Παράλληλα, από τη Δρέσδη, το Αμβούργο και την Ερφούρτη θα προσφέρονται επίσης νέες συνδέσεις με Ελλάδα.