Μεγιστάνες ζητούν από την Tupolev να κατασκευάσει ένα υπερηχητικό τζετ, με βάση το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev-160 ή το Tupolev-2M3.

Συγκεκριμένα, ένας Άραβας σεΐχης, ένας εκατομμυριούχος στην Αυστραλία και ένας πλούσιος Έλληνας, συνεχίζουν να θέτουν το αίτημα αυτό, στη γνωστή ρωσική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, σύμφωνα με δήλωση, στο ρωσικό πρακτορείο Tass, του Βαλερί Σολοζόμποφ, αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου (σχεδιασμός/ έρευνα και ανάπτυξη) της Tupolev.

«Λαμβάνουμε τακτικά τέτοια μηνύματα, κάποια από αυτά μέσω της υπηρεσίας Rosoboronexport» είπε σχετικά- προσθέτοντας πως όλα αυτά τα αιτήματα έχουν απορριφθεί.

«Η μετατροπή του Tupolev 160 σε επιβατηγό αεροσκάφος θα ήταν πολύ δαπανηρή υπόθεση. Είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό να φτιάξεις ένα αεροπλάνο από την αρχή, χωρίς την τεχνογνωσία που χρησιμοποιήθηκε στη δημιουργία του Tupolev-160» εξήγησε, προσθέτοντας πως ένα ιδιωτικό τζετ δεν χρειάζεται μεταβλητές πτέρυγες. Επίσης, κάποιες από τις τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στο βομβαρδιστικό (το οποίο φέρει τον ΝΑΤΟϊκό προσδιορισμό Blackjack) είναι απόρρητες.