Η Golden Falcon Aviation, ο αποκλειστικός προμηθευτής αεροσκαφών της Wataniya, υπέγραψε Μνημόνιο Συμφωνίας για 25 αεροσκάφη Airbus A320neo.

Η συμφωνία υπογράφηκε στο Dubai Airshow 2017 από τον Dr. Hamad Al-Tuwaijri, Πρόεδρο της Golden Falcon Aviation, και τον John Leahy, Chief Operating Officer Customers, της Airbus Commercial Aircraft, παρουσία του Ali Al Fouzan, Προέδρου της Wataniya Airways.

Η Wataniya Airways άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2017 και σήμερα διαθέτει στόλο δύο αεροσκαφών A320ceo που εξυπηρετούν διάφορους προορισμούς στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη από την έδρα της στο Κουβέιτ. Η οικογένεια A320neo θα συμβάλει στο στρατηγικό όραμα της αεροπορικής εταιρείας να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και ηγετική αεροπορική εταιρεία στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Wataniya, Ali Al Fouzan δήλωσε: «Προσβλέπουμε στην αναβάθμιση και την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου μας. Η οικογένεια A320neo θα προσφέρει στους πελάτες μας τις πιο άνετες και μοντέρνες καμπίνες, εξασφαλίζοντας παράλληλα κερδοφορία και αποδοτικότητα. Αυτό μας επιτρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω το δίκτυό μας, ενώ θα συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας».

«Αυτή η νέα σειρά 25 αεροσκαφών A320neo Family αποδεικνύει την εμπιστοσύνη στα κορυφαία αεροσκάφη μονού διαδρόμου που κατέχουμε», δήλωσε ο John Leahy, Chief Operating Officer, της Airbus Commercial Aircraft. «Η λειτουργική του αποδοτικότητα και η απαράμιλλη άνεση των επιβατών το καθιστούν, την ιδανική επιλογή για τα σχέδια επέκτασης και ανάπτυξης του στόλου της Wataniya.

Η οικογένεια A320neo ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων νέας γενιάς και Sharklets, τα οποία μαζί παρέχουν εξοικονόμηση καυσίμου τουλάχιστον 15% κατά την παράδοση και 20% μέχρι το 2020. Με περισσότερες από 5.200 παραγγελίες από 95 πελάτες από την κυκλοφορία του το 2010 η οικογένεια A320neo έχει καταγράψει σχεδόν το 60% της αγοράς.