Το ρεκόρ των 80 εκατ. επιβατών κατέγραψε η easyJet, κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, η αύξηση του αριθμού των επιβατών έφτασε το 9,7%, ενώ ρεκόρ 92,6% σημειώθηκε στον ετήσιο συντελεστή φορτίου, με τη χωρητικότητα να παρουσιάζει αύξηση 8,5%, στα 86,7 εκατ. θέσεις, και τα έσοδα πάνω από +8,1%, στα 5 δισ. λίρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, η συναλλαγή που αφορά την εξαγορά τμημάτων της Air Berlin στο αεροδρόμιο Tegel, θα είναι κερδοφόρα μέχρι το οικονομικό έτος του 2019.

Η easyJet, για το 2018, σκοπεύει να αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 6%, χωρίς να υπολογίζεται η προοπτική ενσωμάτωσης χωρητικότητας από τα τμήματα της Air Berlin.

H διευθύνουσα σύμβουλος της easyJet, κ. Carolyn McCall δήλωσε ότι «η προσέγγιση του αερομεταφορέα στο να επιτύχει την πρώτη ή δεύτερη θέση στα κορυφαία αεροδρόμια της Ευρώπης, η φιλική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελάτη και η συνεχιζόμενη έμφαση στον έλεγχο βιώσιμου κόστους έχουν φέρει στην εταιρία στρατηγικό πλεονέκτημα σε μια περίοδο που σημειώνονται πτωχεύσεις στον χώρο των αερομεταφορών».