Δύο αεροσκάφη Boeing 747 πωλήθηκαν στην Κίνα, έναντι ποσού άνω των 40 και εκατομμυρίων ευρώ σε μια διαδικτυακή δημοπρασία, που οργάνωσε ο μεγαλύτερος ιστότοπος διαδικτυακού εμπορίου στη χώρα.

Τα αεροσκάφη ανήκαν σε μια εταιρεία μεταφορών, τη Jade Cargo International, η οποία πτώχευσε το 2013. Η πώληση ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο Taobao, μια πλατφόρμα που ανήκει στον κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου Alibaba, την οποία αποκαλούν πολλές φορές “το κινεζικό eBay”.

Η κινεζική εταιρεία SF Airlines, παράρτημα του κολοσσού μεταφοράς και παράδοσης δεμάτων SF Express, αγόρασε τα δύο φορτηγά αεροσκάφη έναντι του ποσού των 320 εκατομμυρίων γουάν (41 εκατομμύρια ευρώ), ανέφερε ένα δικαστήριο του Σεντζέν (νότια Κίνα), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ένα τρίτο Boeing 747 βγήκε επίσης στο σφυρί, ωστόσο η πώλησή του αναβλήθηκε καθώς ένας και μοναδικός επίδοξος αγοραστής δήλωσε ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη είχαν δημοπρατηθεί έξι φορές, από τον Οκτώβριο 2015, σε κλασικού τύπου διαδικασίες δημοπρασιών, ωστόσο χωρίς επιτυχία, όπως αναφέρουν κινεζικά μέσα.

«Αυτές οι επιτυχημένες πωλήσεις των Boeing 747 αποτελούν ένα καλό παράδειγμα να ακολουθήσουμε στο μέλλον για τις πωλήσεις, έπειτα από δικαστικές αποφάσεις, αεροσκαφών στην Κίνα» είπε ο Λονγκ Γκουανγκουέι, ο αντιπρόεδρος του δικαστηρίου, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.