Την άνοδο των τιμών στους ναύλους της, ανακοίνωσε η easyJet Plc, για τον προσεχή χειμώνα.

Οι μετοχές της EasyJet έφτασαν στο μέγιστο, από τον Ιούνιο του 2016, όταν ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο Luton, ότι θα αυξηθούν τα έσοδα ανά θέση.

Η easyJet φαίνεται ότι επωφελείται από την κατάρρευση των αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Monarch Airlines Ltd. με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και των περικοπών της κύριας ανταγωνιστικής εταιρείας Ryanair Holdings Plc.

«Η κατάρρευση της Monarch και της γερμανικής Air Berlin Plc, η πτώχευση της ιταλικής εταιρείας Alitalia SpA και η κίνηση της Ryanair να κόψει δρομολόγια λόγω έλλειψης πιλότων, φέρνουν καλά νέα στην EasyJet», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Carolyn McCall σε συνέντευξή της.

«Η αποδιοργάνωση των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών ωφέλησε την εταιρεία και ότι έδωσε στη δεύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης “θετική δυναμική” για να εισέλθει στο δημοσιονομικό έτος 2018», σημείωσε η κα. McCall, που βρίσκεται στην ηγεσία της Easyjet μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι τα καθαρά κέρδη της χρήσης 2017 μειώθηκαν κατά 24%, καταγράφοντας καθαρά κέρδη 325 εκατ. στερλινών στην χρήση του 2017, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, συγκριτικά με τα 427 εκατ. στερλινών το προηγούμενο έτος.