Νέα ώθηση στο κοινό όραμα για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο θα δώσει το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα, σε υπουργικό επίπεδο, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στη Λάρνακα με σκοπό την ενίσχυση της κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό επισημαίνουν από κοινού οι φορείς τουριστικών γραφείων των 3 χωρών, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA), ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Κύπρου (ACTA) και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Αιγύπτου (ETAA), επικροτώντας την πρωτοβουλία συνεργειών.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου, εκτιμούν, θα δώσει ώθηση στον EMTAAS (East Mediterranean Travel & Tourist Agents Associations Synergies), μια πρωτοβουλία της FedHATTA στο πλαίσιο των προσπαθειών της να διευρύνει τις τοπικές συνέργειες στην τουριστική βιομηχανία.

Ο EMTAAS εγκαινιάσθηκε φέτος με την υπογραφή τριμερών συμφωνιών μεταξύ των φορέων Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας (FEDHATTA), Κύπρου (ACTA) και Αιγύπτου (ΕΤΑΑ) αλλά και Ελλάδας (FEDHATTA), Κύπρου (ACTA) και Ισραήλ (ΙΤΤΑΑ) με στόχο τη δικτύωση στο άμεσο μέλλον.

Ο EMTAAS έχει σκοπό να δώσει ώθηση στον τουρισμό μεταξύ των χωρών– μελών του, να αναπτύξει κοινές τουριστικές δομές και να επεκτείνει τα ταξιδιωτικά προγράμματα των επισκεπτών της περιοχής.

Επιπλέον, ο φορέας θα εκπροσωπεί τις περιοχές των μελών του ως ένα Mega Destination σε τρίτες αγορές, μέσω κοινής παρουσίας σε εκθέσεις, Β2Β meetings και roadshows σε συνεργασία με την Aegean Airlines, αντίστοιχα Υπουργεία και Οργανισμούς Τουρισμού των χωρών μελών.

Η υποστήριξη της πρωτοβουλίας σε υπουργικό επίπεδο υπογραμμίζει την σπουδαιότητα των περιφερειακών συνεργειών στην ανάπτυξη του Τουρισμού.