Ο γκόθικ αέρας συνδυασμένος με έναν ρομαντισμό άλλης εποχής αποδεικνύουν ότι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας επιβεβαιώνει τον κανόνα «των αντιθέσεων».

Στην Πέστη είναι η ζωή…

Στην Πέστη θα συναντήσετε γειτονιές με μπαρόκ και γοτθικά κτήρια. Μπορείτε οπουδήποτε να κάνετε μία στάση για ένα «γρήγορο» φαγητό, αφού σε κάθε γωνία θα βρείτε και ένα μπεργκεράδικο. Η Ουγγαρία φημίζεται για τις σούπες της, οπότε μία καλή επιλογή είναι να δοκιμάσετε τη γνωστή «γκούλας» στο εστιατόριο «Paprika».
Ξεναγηθείτε στην πόλη χρησιμοποιώντας την κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ. Περπατήστε στη Váci utca, εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης. Μπορείτε να κάνετε ψώνια, να πιείτε κάπου τον καφέ σας και έπειτα να κατευθυνθείτε προς την Central Market Hall, όπου θα βρείτε τοπικά προϊόντα, από κρεατικά μέχρι σοκολάτες και σουβενίρ. Τα δημόσια ιαματικά λουτρά Σέτσενι αξίζουν μία επίσκεψη, ωστόσο καλύτερα να προτιμήσετε έναν από τους ιδιωτικούς χώρους.


Οσο για τη νυχτερινή όψη της Πέστης, στοές με κάθε είδους μπαρ, στενοί δρόμοι με πρώην εγκαταλελειμμένα κτίρια που πλέον έχουν γίνει χώροι εστίασης, θα σας δώσουν τον παλμό μιας κλασικής νυχτερινής εξόδου στην ουγγρική πρωτεύουσα.
Μην αμελήσετε τη νυχτερινή (κατά προτίμηση) «βαρκάδα» στον Δούναβη, που δίνει μία εκπληκτική εικόνα του κοινοβουλίου, του κάστρου της Βούδας και όλων των μνημείων. Θα περάσετε κάτω από όλες τις γέφυρες, με κυρίαρχη την Chain Βridge, που αποτελεί χαρακτηριστικό σύμβολο της Βουδαπέστης, αφού ένωσε για πρώτη φορά τα δύο κομμάτια της πόλης. Χρησιμοποιήστε το εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών για να «ρομαντζάρετε» δωρεάν!


Αξίζει ακόμη να βρεθείτε στο Νησί της Μαργαρίτας, ένα σημείο όπου η φύση «οργιάζει». Θα δείτε άπειρα είδη λουλουδιών, τεράστιες εκτάσεις με πράσινο,
συντριβάνια που «χορεύουν» στους ρυθμούς της μουσικής, ενώ θα βρείτε και σημεία για να πιείτε τον καφέ σας και να τσιμπήσετε κάτι. Επίσης, ιδανικό είναι να νοικιάσετε ποδήλατα, αμαξίδια ή ηλεκτροκίνητα μηχανάκια για να κάνετε μία μεγάλη βόλτα.

Η Βούδα η… μεγαλοπρεπής!


Στη Βούδα, από την άλλη πλευρά, θα κάνετε ένα μαγικό ταξίδι στην ιστορία της πόλης. Ανεβαίνοντας στον Λόφο του Κάστρου, θα μείνετε άφωνοι από την εκπληκτική θέα του Δούναβη και της απέναντι όχθης. Θα συναντήσετε τον Προμαχώνα των Ψαράδων, την εκκλησία του Matthias, άλλα μνημεία και μουσεία. Να βγάλετε άπειρες φωτογραφίες, καθώς το σημείο ενδείκνυται για εικόνες που μοιάζουν με καρτ-ποστάλ.