Τα αεροπλάνα στην Ινδία φαίνεται ότι «γεμίζουν», λόγω των αυξανόμενων εισοδημάτων και των φθηνότερων ναύλων που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Έτσι η Ινδία έχει καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη αγορά στις αερομεταφορές, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Μουμπάι πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 969 πτήσεις σε ένα εικοσιτετράωρο. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ για το αεροδρόμιο που λειτουργεί μόνο με έναν διάδρομο, σύμφωνα με τους Times of India και σύμφωνα με όσα ανέφερε υψηλά ιστάμενος του αεροδρομίου. «Σκοπός είναι να φτάσουμε σε 1.000 κινήσεις αεροσκαφών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εταιρείες αερομεταφορών της Ινδίας είχαν πέρυσι περίπου 100 εκατομμύρια εγχώριους επιβάτες με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών να εκτιμά ότι στην αγορά θα προστεθούν περίπου 337 εκατομμύρια μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Το παράδοξο είναι ότι, περίπου το 97% του 1,3 δισ. Ινδών δεν έχουν μπει ποτέ σε αεροπλάνο, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους SpiceJet Ltd.

Η αύξηση της κυκλοφορίας την Παρασκευή βοηθήθηκε επίσης από ιδιωτικές και πτήσεις τσάρτερ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.