Αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί, 28 Νοεμβρίου, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς ένας άνδρας επιχείρησε δύο φορές να μπει σε πτήση για Βρυξέλλες με εισιτήριο για Μιλάνο.

Συγκεκριμένα, σε πτήση της Aegean για Βρυξέλλες μπήκε ένας νεαρός, ο οποίος όπως αποδείχθηκε κατά τον έλεγχο του εισιτηρίου του στην είσοδο του αεροπλάνου είχε εισιτήριο για Μιλάνο.

Ο νεαρός επιχείρησε μπήκε στην πτήση, κάθισε στη θέση 6, ήρθε άλλος επιβάτης, τον σήκωσε, στη συνέχεια πήγε και κάθισε στη θέση 18, τον ξανασήκωσε άλλος επιβάτης και τελικά κάθισε στο πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Όταν οι αεροσυνοδοί κατάλαβαν τι είχε συμβεί, το αεροπλάνο είχε αρχίσει την τροχοδρόμηση στο διάδρομο, καθώς χτύπησε στο κεντρικό σύστημα ότι ο νεαρός είχε εισιτήριο για άλλη πτήση.

Ως αποτέλεσμα, μέσα στο αεροπλάνο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, καθώς οι αεροσυνοδοί κατέβασαν τον νεαρό από την πτήση και άρχισαν να ψάχνουν μία προς μία τις αποσκευές όλων των επιβατών, με τον φόβο μήπως ο άνδρας είχε αφήσει κάποια ύποπτη τσάντα ή κάποιο ύποπτο αντικείμενο.

Η πτήση τελικά απογειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς κατάφερε ο άνδρας να περάσει με εισιτήριο που χτυπά ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται ότι στην πτήση επέβαιναν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρώην πρέσβης στη Γερμανία, Πάνος Καλογερόπουλος και άλλοι.