Στην ακύρωση των σημερινών πτήσεών της (30/11), από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η αγγλική εταιρεία easyJet, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες.

Η εταιρεία, σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με τον προγραμματισμό της στο «Μακεδονία», καθώς το αεροδρόμιο έχει κλείσει τον βασικό του διάδρομο, λόγω εργασιών συντήρησης.

Στη θέση του λειτουργεί προσωρινός διάδρομος προσαπογείωσης, ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός είναι «ακατάλληλος» για απογείωση του αεροσκάφους της.

Η easyJet τονίζει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν έλαβαν προειδοποίηση για το κλείσιμο του διαδρόμου, ενώ αναφέρει πως δεν κάνει αποδεκτές τις προτεινόμενες ενέργειες για την προσωρινή λειτουργία του αεροδρομίου.

Οι επιβάτες θα ταξιδέψουν με ναυλωμένα από την εταιρεία λεωφορεία στην Αθήνα, απ’ όπου θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για τους προορισμούς τους.

«Η easyJet θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση. Οι πελάτες που αναμένουν να ταξιδέψουν από και προς Θεσσαλονίκη θα ενημερώνονται τακτικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS και μέσω της εφαρμογής παρακολούθησης πτήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.