Την καθυστέρηση πτήσης της easyJet ανακοίνωσε πιλότος στους επιβάτες, καθώς όπως ενημέρωσε, οι τεχνικοί επιδιόρθωναν στα γρήγορα ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον κινητήρα.

Οι ταξιδιώτες έναν τεχνικό να σκαρφαλώνει στην τουρμπίνα, να αφαιρεί μια αυτοκόλλητη ταινία, να καθαρίζει την περιοχή και να εφαρμόζει ένα νέο στρώμα ταινίας.

Η προηγούμενη ταινία είχε ξεκολλήσει κατά τη διάρκεια της πτήσης, κι έτσι έπρεπε να αντικατασταθεί.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η αεροπορική εταιρεία «αποκαθιστά» βλάβη με αυτό τον τρόπο, καθώς αντίστοιχη εργασία επιδιόρθωσης σε αεροσκάφος της easyJet είχε λάβει χώρα και το 2015.

Ωστόσο, αυτό δε θα έπρεπε να τρομοκρατήσει τους επιβάτες, καθώς η ταινία αυτή είναι ειδική ταινία που χρησιμοποιείται στην αεροπορία για γρήγορες επισκευές.

Σύμφωνα με τη δήλωση του πιλότου Patrick Smith στην εφημερίδα «Daily Mail», αυτή η ταινία «είναι εξαιρετικά ανθεκτική και μπορεί να συστέλλεται και να διαστέλλεται σε μια μεγάλη ποικιλία θερμοκρασιών», την ίδια ώρα που είναι και εξαιρετικά ακριβή.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της easyjet εξήγησε στην ίδια εφημερίδα: «Η EasyJet χρησιμοποιεί περιοδικά αυτή τη μεταλλική ταινία, η οποία εφαρμόζεται πάντα σύμφωνα με τα εγκεκριμένα εγχειρίδια αεροσκαφών και τις διαδικασίες επισκευής και δεν υπονομεύει κατά κανέναν τρόπο την ασφάλεια του αεροσκάφους».

https://www.youtube.com/watch?v=n61Vg33kKH8