Η American Airlines (AAL) επέλεξε τις υπηρεσίες της Airbus για να προσφέρει αναβαθμίσεις καμπίνας για 202 αεροσκάφη από τα ενεργά A321s, απόφαση που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο ανακαίνισης στην ιστορία της Airbus.

Η αεροπορική εταιρεία θα είναι ο πρώτος πελάτης που θα τοποθετήσει το νέο εξοπλισμό της Airbus για τις νέες θήκες τοποθέτησης αποσκευών, Airspace XL. Οι μεγαλύτερες αυτές θήκες παρέχουν 40% αύξηση στον αποθηκευτικό χώρο για τσάντες μεταφοράς, μειώνοντας τη συσσώρευση των δεξαμενών και την ανάγκη ελέγχου των σακουλών στην πύλη, κάνοντας πιο λειτουργική την επιβίβαση τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα θαλάμου επιβατών.

«Χάρη σε αυτήν την εκσυγχρονισμένη καμπίνα της Airbus, οι επιβάτες των A321s της American Airlines θα μπορούν να επιβιβάζονται πιο γρήγορα και θα απολαμβάνουν μια συνολικά βελτιωμένη ταξιδιωτική εμπειρία», δήλωσε ο Laurent Martinez, επικεφαλής των υπηρεσιών της Airbus. «Αυτός είναι ακριβώς ο τύπος προστιθέμενης αξίας που μπορούν να προσφέρουν οι υπηρεσίες μας στις αεροπορικές εταιρείες. Η σύμβαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την Airbus στην αμερικανική αγορά υπηρεσιών και είμαστε ευγνώμονες στην American Airlines για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην εμπειρία μας».

Οι αναβαθμίσεις αποτελούν μέρος ενός έργου το οποίο θα τυποποιήσει τα μοντέλα A321 της American Airlines με κοινό αριθμό καθισμάτων και εσωτερικό, παρέχοντας στους επιβάτες μια “συνεπή” ταξιδιωτική εμπειρία. 

Η Airbus Global Services Forecast προβλέπει ότι τα επόμενα 20 χρόνια η αγορά υπηρεσιών αναβάθμισης εμπορικών αεροσκαφών θα οδηγηθεί στο ποσό των 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς θα ενισχυθεί από τον υψηλό ανταγωνισμό μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που θεωρούν την «εμπειρία των επιβατών» σημείο αναφοράς (άνεση, συνδεσιμότητα κ.λπ. ), υπολογίζοντας παράλληλα και τις αναβαθμίσεις συστημάτων. Συγκεκριμένα το 14% αυτής της ζήτησης θα προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική.