Αν θέλετε να «αναβαθμίσετε» το ταξίδι σας με το αεροπλάνο, και να βρεθείτε από την οικονομική θέση στην πρώτη, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος σε συνδυασμό με λίγη τύχη, σύμφωνα με τον Independent.

Σύμφωνα με τον Rick Brown, συγγραφέα του βιβλίου Kiss My Baggage Fees! How To Be A Savvy Travel Hacker, εάν η θέση που κάθεστε είναι σπασμένη ή έχει κάποιο πρόβλημα, τότε δικαιούστε αλλαγή θέσης. «Και εάν δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη στις οικονομικές θέσεις, τότε θα πρέπει να σας βάλουν στην πρώτη θέση», αποκαλύπτει στο news.com.au.

Την άποψη του Brown επιβεβαιώνει και το Points Guy, ένα blog για τέτοια θέματα. Όπως γράφει, έχει υπάρξει μάρτυρας σε πολλές γεμάτες πτήσεις, όπου όταν ένας επιβάτης παραπονιέται για τη θέση του, πηγαίνει στην πρώτη θέση, αφού στην οικονομική είναι όλες πιασμένες.

Ο Independent επισημαίνει βέβαια, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να αρχίσετε να καταστρέφετε ό,τι κάθισμα βρείτε στο αεροπλάνο. Απλά, την επόμενη φορά που μπορεί να καθίσετε σε μια θέση όπου η πλάτη της καρέκλας σας είναι χαλαρή ή το μπράτσο δεν κάθεται στη θέση του, δεν έχετε παρά να ενημερώσετε το πλήρωμα. Ίσως σταθείτε τυχεροί και βρεθείτε στην πρώτη θέση.