Σκέφτεστε να οργανώσετε ένα αεροπορικό ταξίδι τις ημέρες των γιορτών, αλλά σας απασχολεί το ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που ίσως σας κάνουν να το μετανιώσετε;

Δείτε 6+1 συμβουλές για να κάνετε πιο “εύκολες” τις εξορμήσεις σας αυτές τις μέρες:

1) Μην ταξιδέψετε ανήμερα Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς

Τις συγκεκριμένες μέρες υπάρχει περισσότερος κόσμος παντού, ακόμα και στο δρόμο για να φτάσετε στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, τα εισιτήρια είναι πιο ακριβά, η εξυπηρέτηση πιο αργή εξαιτίας της πολυκοσμίας και γενικά δεν ενδείκνυνται για ένα άνετο ταξίδι. Αντί λοιπόν, να ταξιδέψετε, κουβαλώντας, εκτός από τις αποσκευές σας, και όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία, προτιμήστε να το κάνετε λίγες ημέρες νωρίτερα ή αργότερα.

2) Να κάνετε όλες τις κρατήσεις σας έγκαιρα

Δε θα γλιτώσετε μόνο χρήμα αλλά και χρόνο, αφού θα βρείτε πιο εύκολα εισιτήρια και κατάλυμα. Έτσι οι βασικές διαδικασίες θα έχουν τακτοποιηθεί. 

3) Πείτε όχι στις πτήσεις με ανταπόκριση

Οι πτήσεις αυτές, παρόλο που είναι πιο φθηνές, χαρακτηρίζονται για την πολύωρη αναμονή που πρέπει να υποστείτε. Επειδή όμως δεν είναι πάντα εφικτό να βρείτε απευθείας πτήσεις, προσπαθήστε τουλάχιστον να εντοπίσετε την εναλλακτική με τη λιγότερη αναμονή.

4) Αν η αναμονή είναι μεγάλη, βγείτε έξω από το αεροδρόμιο

Αν δεν καταφέρετε να βρείτε ούτε απευθείας πτήση ούτε με μικρή αναμονή, τότε μη μείνετε μέσα στο αεροδρόμιο. Η πολύωρη αναμονή στο χώρο αυτό θα σας κουράσει και θα σας αποσπάσει πολλά χρήματα άνευ λόγου. Τα περισσότερα αεροδρόμια διαθέτουν υπηρεσία φύλαξης αποσκευών (με μικρό αντίτιμο) οπότε δε θα χρειαστεί να κουβαλήσετε και τις βαλίτσες σας. Μπορείτε να μεταφερθείτε με την παρέα σας στην κοντινότερη πόλη.

5) Κλείστε τη θέση που προτιμάτε

Ιδιαίτερα αν το ταξίδι σας πρόκειται να είναι μεγάλο, και γνωρίζετε τις προτιμήσεις σας όσον αφορά στις θέσεις, καλό θα ήταν να διαθέσετε κάποια χρήματα παραπάνω για να εξασφαλίσετε την επιθυμητή.

6) Σημαντική η ευγένεια στο προσωπικό ασφαλείας

Οι πληροφορίες που κατέχουν είναι σημαντικές και θα κάνουν πιο άνετη και λειτουργική τη διαδικασία ελέγχου των αποσκευών σας όσο και τη γενικότερη παραμονή σας στο αεροδρόμιο.

7) Το κινητό ανά χείρας 

Μέσω των εφαρμογών που σας επιτρέπουν να κάνετε check in στην πτήση ή το κατάλυμά σας, το κινητό σας θα γλιτώσει από την ταλαιπωρία της αναμονής και σε ουρές και ρεσεψιόν.