Η Travelport, η κορυφαία πλατφόρμα Travel Commerce, πιστοποιήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ως κάτοχος “Επιπέδου 3” στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας NDC (New Distribution Capability) της IATA, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου προτύπου διανομής για τη βιομηχανία αερομεταφορών.

H Travelport αποτελεί πλέον την πρώτη πλατφόρμα του παγκόσμιου συστήματος διανομής (GDS) που γίνεται μέρος αυτού του καθεστώτος, και θα συνεργαστεί με την Farelogix για την εφαρμογή της πρώτης σύνδεσης NDC με μία παγκόσμια αεροπορική εταιρεία, για την οποία θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες σύντομα. Για να προετοιμαστεί για αυτή την πιστοποίηση, η Travelport συνεργάστηκε επίσης με το ταξιδιωτικό πρακτορείο του Ηνωμένου Βασιλείου, Meon Valley Travel.

Η Travelport ήταν η πρώτη πλατφόρμα του ταξιδιωτικού εμπορίου στην οποία χορηγήθηκε η πιστοποίηση “Aggregator Level One” για το GDS και το “Provider Level Two”, από την IATA τον Νοέμβριο του 2016, και τον Φεβρουάριο του 2017 αντίστοιχα. Το Επίπεδο 3 είναι το υψηλότερο βραβείο πιστοποίησης IATA σε εταιρείες που μπορούν να αποδείξουν την ικανότητά τους να εφαρμόσουν πλήρη διαχείριση προσφορών και παραγγελιών.

Ο Derek Sharp, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Travelport και MD της Air Commerce, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στην IATA για αυτή την αναγνώριση και είμαστε ευχαριστημένοι που είναι η πρώτη πλατφόρμα ταξιδιών που τώρα είναι πλήρως “NDC-Certified” σε μία σύνθετη εποχή στην αγορά.

Συνδέουμε ήδη αγοραστές ταξιδιών μέσω της βάσης δεδομένων αεροπορικών εταιρειών ATPCo, σε περισσότερες από 280 βοηθητικές συσκευές. Η NDC θα το συμπληρώσει. Θα συμπληρώσει επίσης, τις εκτεταμένες υπάρχουσες συνδέσεις API και τα πολύτιμα εργαλεία μας για κρίσιμες ροές εργασίας, τη συντήρηση και το συγχρονισμό. Πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία για όλους τους συμμετέχοντες και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με άλλους εταίρους για να σημειώσουμε επιτυχία σ’ αυτή τη νέα εποχή».

Ο Yanik Hoyles, Διευθυντής του προγράμματος NDC της IATA, σχολίασε ότι «τα GDSs αποτελούν βασικό επιχειρηματικό εταίρο για την NDC ώστε να προωθήσει σημαντικές υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό, χαιρετίζουμε την Travelport ως το πρώτο GDS, που πιστοποιείται με το επίπεδο 3. Ως πιστοποιημένος συνεργάτης, η Travelport θα είναι πλέον σε θέση να φέρει το NDC στην υπάρχουσα πελατειακή του βάση και να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής σε ένα ευρύτερο φάσμα αεροπορικών εταιρειών».

Ο Jim Davidson, Διευθύνων Σύμβουλος της Farelogix, πρόσθεσε: «Ως συνεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας, ενισχύουμε τη δύναμη της NDC να παράγει την ποιότητα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού ταξιδιών. Η διανομή NDC μέσω του GDS είναι κρίσιμη για την υιοθέτηση της NDC σε ολόκληρο τον κλάδο και είναι υπέροχο να δούμε την Travelport να ξεκινάει».

Ο κ. Colin Boddy, Διευθύνων Σύμβουλος της Meon Valley Travel, δήλωσε ότι «Είμαστε υπερήφανοι για την ανάπτυξη μίας τεχνολογίας αιχμής σε όλη την επιχείρησή μας, οπότε είμαστε φυσικά ευτυχείς που βοήθησαν στην ανάπτυξη αυτού του καινοτόμου προϊόντος, που έχει απήχηση στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία».