Σταμάτησε από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, όλες τις πτήσεις της, η χρεοκοπημένη θυγατρική εταιρεία της Air Berlin, Niki, με έδρα τη Βιέννη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ενέκρινε τη συμφωνία για την εξαγορά της Niki από τη Lufthansa, για λόγους ανταγωνισμού.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες και τουρ οπερέιτορ σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία προσφέρθηκαν να καλύψουν πτήσεις ταξιδιωτών με μια μικρή χρέωση, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της η αεροπορική εταιρεία, που καλεί τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.

Η Niki, μετά την πτώχευση της Air Berlin συνέχιζε μέχρι την Πέμπτη πτήσεις από αεροδρόμια των τριών παραπάνω χωρών σε προορισμούς αναψυχής στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Βόρεια Αφρική. Οι τουρ οπερέιτορ που συνεργάζονταν με την Niki πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να αναπληρώσουν τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει με την εταιρεία για το καλοκαίρι του 2018.

Η TUI ισχυρίζεται ότι “αντέδρασε αμέσως” και ξεκίνησε πρόσθετες πτήσεις με την TUI Fly, καθώς και ότι εξασφάλισε πρόσθετη χωρητικότητα στην αγορά για να εξασφαλίσει τις βραχυπρόθεσμες πτήσεις στους επιβάτες της.

«Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί ότι δεν μπορεί να πετάξει στις διακοπές του ή να κολλήσει στον προορισμό του», λέει ο διευθυντής τουρισμού της TUI, Stefan Baumert. Ακόμη και σε τουρίστες που έχουν κλείσει μόνο μια πτήση της Niki, η TUI θέλει να βοηθήσει: Μπορούν να κλείσουν μια πτήση επιστροφής με την TUI Fly και να επιστραφεί το 50% του ναύλου.

Παράλληλα, εναλλακτικές πτήσεις έχουν γνωστοποιήσει και οι τουρ οπερέιτορ Thomas CooK, DER Touristik και FTI.