Η Azores Airlines παρέλαβε το πρώτο αεροσκάφος της, Airbus A321neo.

Η αεροπορική εταιρεία, που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην SATA (Sociedade Açoreana de Transportes Aéreos), γίνεται ο πρώτος πορτογαλικός αερομεταφορέας εκμετάλλευσης που λαμβάνει μέλος της οικογένειας A320neo, που έχει τις καλύτερες πωλήσεις. Το αεροσκάφος, που εκμισθώθηκε από την Air Lease Corporation (ALC), παραδόθηκε κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Airbus στο Αμβούργο.

Το αεροσκάφος αυτό είναι το πρώτο από τα έξι A321neos που περιληφθεί στο στόλο της Azores Airlines, από την ALC. Ο μεταφορέας θα χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος στις υπερατλαντικές διαδρομές.

Η Azores Airlines εκμεταλλεύεται επί του παρόντος στόλο με επτά αεροσκάφη A310, A320 και A330 Airbus σε όλη την Ευρώπη, τον Καναδά και τη Βόρεια Αμερική.

Το A321neo είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας A320neo και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 240 επιβάτες. Με την ευρύτερη καμπίνα ενιαίου διαδρόμου στην αγορά, όλα τα μέλη της οικογένειας A320neo προσφέρουν απαράμιλλη άνεση σε όλες τις κατηγορίες. Το A321neo ενσωματώνει πολλές καινοτομίες, όπως μηχανές τελευταίας γενιάς, συσκευές πτερυγίων Sharklet και βελτιώσεις καμπίνας, οι οποίες μαζί θα αποφέρουν μέχρι και 20% εξοικονόμηση καυσίμων μέχρι το 2020.