Η τυραννία αυτή αποτελεί όνειδος για τη Γερμανία και πρέπει να τερματιστεί αμέσως, έγραψε στο Τwitter ο βουλευτής του AK Parti Μουσταφά Γιενέρογλου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) και πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας (TBMM), Μουσταφά Γιενέρογλου, αντέδρασε σκληρά στον έλεγχο με σκύλους των αποσκευών των επιβατών από την Κωνσταντινούπολη, που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ο Γιενέρογλου σε βίντεο στο λογαριασμό του, στο Twitter, έγραψε τα εξής:

«Δεν υποδέχονται με σκύλους ούτε οι επισκέπτες ούτε οι πολίτες! Η τυραννία αυτή αποτελεί όνειδος για τη Γερμανία και πρέπει να τερματιστεί αμέσως! Οι τουρκογερμανικές σχέσεις δεν θα εξομαλυνθούν με αυτή τη νοοτροπία! Η στάση αυτή δεν πρόκειται πότε να διασφαλίσει την ασφάλεια, απεναντίας θα αυξήσει την ανασφάλεια.»

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και στο αεροδρόμιο του Μονάχου όπου οι αστυνομικοί είχαν ελέγξει με σκύλους τους επιβάτες από την Τουρκία. Με τον ίδιο τρόπο απάντησε η Τουρκία άμεσα στους επιβάτες από τη Γερμανία.