Δύο νέοι προορισμοί εγκαινιάζονται στην Κύπρο, μετά από διαβουλεύσεις με συγκεκριμένο διοργανωτή ταξιδιών καθώς και με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η αεροπορική σύνδεση της Πάφου με το Κάιρο, αρχικά, και δοκιμαστικά με την Αλεξάνδρεια, ενώ υπάρχουν σε εξέλιξη συμφωνίες και με άλλες γειτονικές χώρες όπως Λίβανο, Μαρόκο κ.ά.        

Για το πρόγραμμα προοριζονται 20.000 αεροπορικές θέσεις προς Κύπρο, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο του 2018, σειρά ναυλωμένων πτήσεων από Αλεξάνδρεια τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2018, με σοβαρή προοπτική  μέρος των προγραμμάτων να επεκταθεί και κατά τις περιόδους μη αιχμής και συγκεκριμένα τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Ως μια πρώτη προωθητική ενέργεια η φιλοξενία 45 τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων μεταξύ 1- 5 Ιανουαρίου 2018, για γνωριμία με την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα. 

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας των συνεργατών αυτών έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδρομές και δραστηριότητες σε διαφορά μέρη της Πάφου καθώς και ένα μίνι φόρουμ/ εργαστήρι στην παρουσία του Δημάρχου Πάφου, του Προέδρου της  ΕΤΑΠ και αντιστοίχων αξιωματούχων της Αλεξάνδρειας και του Τουριστικού Επιμελητηρίου του  Καΐρου.

Στην προσπάθεια ηγείται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου με τη στήριξη του ΚΟΤ και του Δήμου Πάφου.  

Η εξέλιξη αυτή,  θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της Πάφου αφού θα επωφεληθούν ο τομέας ανάπτυξης γης, το εμπόριο, αλλά ενώ θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις και για άλλες επενδύσεις. 

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ