Η Aegean Airlines και η πορεία της, εκθειάζεται σε άρθρο τoυ monocle.com, μέσα σε μια αγορά η οποία κυριαρχείται από μεγάλες εταιρείες χαμηλού κόστους.

«Εταιρείες όπως η Lufthansa, η IAG και η Ryanair μπορεί να κυριαρχούν στις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές, όμως μικρότερες αεροπορικές εταιρείες καλύπτουν τη διαφορά χωρίς τυμπανοκρουσίες», αναφέρει το γνωστό site.

«Στην αυξανόμενη τουριστική αγορά της Ελλάδας, η Aegean, ο μεγαλύτερος Ελληνικός αερομεταφορέας, σημείωσε επίδοση ρεκόρ το 2017, διακινώντας 13,2 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος», συνεχίζει.

Το Monocle αναφέρει ανελλιπώς ότι η Aegean είναι μέλος της Star Alliance, μαζί με εταιρείες όπως η Lufthansa, η Air Canada, η Turkish Airlines και η TAP μεταξύ άλλων. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1987, αναμένεται να προσθέσει 11 νέους προορισμούς μέσα στο 2018, πετώντας, μεταξύ άλλων, απευθείας σε Βασιλεία, Μάλαγα, Παλέρμο, Τορίνο και Μπολόνια, ενώ ετοιμάζεται να αυξήσει κατά 11 νέα Airbus A320neo, τον στόλο των 60 αεροσκαφών της.

Καταλήγοντας, το monocle σημειώνει ότι «σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά όπως είναι η Ευρωπαϊκή, με έντονο ανταγωνισμό και τις εταιρείες χαμηλού κόστους να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε εταιρείες με έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών να απογειώνονται».