Αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο κατά την προσγείωσή του, στη βόρεια Τουρκία και γλίστρησε σ’ έναν γκρεμό, σταματώντας λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Οι 162 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος της πτήσης της Pegasus Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αγκυρα προς την Τραπεζούντα, απομακρύνθηκαν χωρίς προβλήματα από το αεροσκάφος και δεν υπήρξαν τραυματίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι εικόνες που μετέδωσε το CNN Turk δείχνουν το αεροπλάνο να έχει σταματήσει επικίνδυνα στον γκρεμό ο οποίος καταλήγει στη Μαύρη Θάλασσα. Άλλες εικόνες του πρακτορείο Dogan δείχνουν καπνό να βγαίνει από το αεροπλάνο.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της περιφέρειας. Μία από τους επιβάτες, η Φατμά Γκορντού, περιέγραψε στο πρακτορείο Ανατολή τον πανικό των επιβατών. «Αρχίσαμε να γέρνουμε στη μια πλευρά και μετά προς τα εμπρός. Επικράτησε πανικός, ο κόσμος φώναζε, ούρλιαζε», είπε. Το αεροδρόμιο, το οποίο έκλεισε μετά το ατύχημα, επαναλειτούργησε σήμερα το πρωί.