Ένας από τους άγραφους νόμους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης είναι ότι δεν πρέπει να βγάζουν οι επιβάτες τα παπούτσια τους.

Μια αεροσυνοδός, απαντώντας σε φόρουμ, έκανε γνωστό αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης ρώτησε γιατί ζητούν από τους επιβάτες να φορούν τα παπούτσια τους κατά την απογείωση. Και είναι μια πολύ λογική ερώτηση, αν σκεφτεί κανείς ότι το να βγάλεις τα παπούτσια κατά τη διάρκεια της πτήσης, βοηθά στο να μειωθεί το πρήξιμο.

Η απάντηση, λοιπόν, της αεροσυνοδού, Tony Luna, ήταν η εξής: «Εκτός του ότι μπορεί να μυρίσει άσχημα όλη η καμπίνα, τα παπούτσια είναι απαραίτητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αν και αυτό δεν περιλαμβάνεται στις πληροφορίες για την ασφάλεια του αεροπλάνου».

«Σε περίπτωση ανάγκης, πιθανά συντρίμμια μπορεί να μπλοκάρουν το δρόμο προς την έξοδο. Αν τα πόδια σας λοιπόν δεν είναι καταλλήλως καλυμμένα, μπορεί να είναι δύσκολο να βγείτε», προσθέτει.

«Επίσης, το να κυκλοφορεί κανείς στο αεροπλάνο χωρίς παπούτσια είναι άσχημη εικόνα αλλά και ανθυγιεινό, καθώς το πάτωμα δεν είναι εντελώς καθαρισμένο μεταξύ των πτήσεων, ενώ το θέαμα μιας κάλτσας και των απλωμένων ποδιών, σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη εικόνα».

«Ακόμη, ίσως να ενοχληθούν οι άλλοι επιβάτες και το πλήρωμα, οπότε είναι προτιμότερο να ταξιδεύουμε με τα παπούτσια μας στη θέση τους», συμπλήρωσε.