Η Ryanair θα βάλει «ρήτρα Brexit» στις πωλήσεις εισιτηρίων για το καλοκαίρι του 2019, προειδοποιώντας τους επιβάτες πως τα εισιτήριά τους δεν θα είναι έγκυρα, αν δεν λυθεί το ζήτημα των κανονισμών για τις αεροπορικές μεταφορές μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg, προειδοποίησε πως οι Βρετανοί ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τις θαλάσσιες μεταφορές για να μεταβούν στο εξωτερικό, εάν δεν επιταχυνθούν οι εργασίες για νέες συμφωνίες στον χώρο των αεροπορικών μεταφορών.

«Η Ryanair θα χρειαστεί να προσθέσει την προειδοποίηση στα εισιτήρια της από τον Σεπτέμβριο, όταν και θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμες οι πτήσεις για το καλοκαίρι του 2019», δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ Kenny Jacobs την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο Λονδίνο.

«Θα ανακοινώσουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα για το 2019 πολύ σύντομα και θα υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που θα αναφέρουν ότι αυτό υπόκειται στο ρυθμιστικό περιβάλλον που επιτρέπει στην πτήση να πραγματοποιηθεί» τόνισε.

Όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες, η Ryanair θα πρέπει να επιστρέψει πίσω τα χρήματα στους επιβάτες εάν οι πτήσεις μετά την ολοκλήρωση του Brexit, την άνοιξη, ακυρωθούν.

Ακόμη, ενδέχεται κάποιοι αερομεταφορείς, όπως η British Airways και η EasyJet Plc, να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους προειδοποιήσεις, παρόλο που φαίνεται σχεδόν αδιανόητο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκοπεί, ειδικά με τον μεσογειακό τουρισμό που έχει ανάγκη τους Βρετανούς ταξιδιώτες.