Η Τουρκία σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά, το 2018, την οικονομική επιχορήγηση των Ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων, οι οποίοι «στέλνουν» τουρίστες σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Numan Kurtulmush, η επιδότηση θα αυξηθεί κατά 150%, από 6 σε 9 χιλιάδες δολάρια για ένα αεροπλάνο με επιβάτες. Ωστόσο, κατά την υψηλή περίοδο, το ποσό θα παραμείνει ίδιο, δηλαδή στις 4 έως 6 χιλιάδες δολάρια.

«Καταθέσαμε αυτή την πρόταση στην κυβέρνηση και, αφού τη δεχτεί, θα τεθεί αμέσως σε ισχύ. Στην τουρκική αγορά της Ρωσίας εργάζονται πολλοί και σοβαροί ταξιδιωτικοί πράκτορες και προσπαθούμε να τους υποστηρίζουμε», είπε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι φέτος η Τουρκία αναμένει να φιλοξενήσει περίπου 5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες και υπενθύμισε ότι το 2017 επισκέφθηκαν τα τουρκικά θέρετρα 4,5 εκατομμύρια Ρώσοι.

Όπως επισημαίνεται από ανθρώπους της αγοράς, η προοπτική αύξησης των τουριστών από τη Ρωσία είναι μάλλον αμφίβολη, καθώς το 2017 η ζήτηση για τη χώρα αναβαλλόταν συνεχώς και οι ξενοδόχοι παρείχαν σημαντικές εκπτώσεις στη διαμονή, προκειμένου να προσελκύσουν Ρώσους τουρίστες στα θέρετρά τους. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, αυτή η τακτική είναι απίθανο να ακολουθηθεί και αυτό το καλοκαίρι.

Ισως το 2018, η Τουρκία κληθεί να αντιμετωπίσει σοβαρούς αντιπάλους, εάν επανέλθουν η Hurghada και το Sharm-el-Sheikh. Ρώσοι τουρίστες που έχουν βαρεθεί αυτόν τον προορισμό, θα στραφούν προς τα εκεί ακόμα και το καλοκαίρι, γεγονός που σίγουρα θα οδηγήσει σε εκροή από τα τουρκικά θέρετρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο όγκος των πέντε εκατομμυρίων Ρώσων τουριστών στην Τουρκία μόνο, όμως, σε ευνοϊκές συνθήκες αγοράς.