Σε δημόσια βιβλιοθήκη επιθυμούν να μετατρέψουν, στην Τραπεζούντα, το αεροπλάνο που βγήκε, στις 13 Ιανουαρίου, από τον διάδρομο προσγείωσης και γλίστρησε σε γκρεμό, σταματώντας λίγα μέτρα πριν από τη θάλασσα.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση Άγκυρα– Τραπεζούντα βρέθηκε στον γκρεμό χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους 162 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι πιλότοι επικαλέστηκαν τεχνικό πρόβλημα.

Πέντε ημέρες αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου, το αεροπλάνο απομακρύνθηκε από τον γκρεμό, ενώ επεστράφησαν στους ταξιδιώτες οι αποσκευές και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Όπως αναφέρουν το τουρκικό πρακτορείο IHA και η Daily Sabah, ο δήμαρχος Τραπεζούντας Ορχάν Φεβζί Γκουμρουκτσούογλου κατέθεσε σχετικό αίτημα στην αεροπορική εταιρεία Pegasus Airlines, στην οποία ανήκει το αεροπλάνο, δηλώνοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να το κρατήσει στην πόλη του.

Υποστήριξε, δε, ότι η πρώτη απάντηση που έλαβε από τους διοικούντες την εταιρεία ήταν θετική δεδομένου ότι το αεροπλάνο υπέστη σημαντικές φθορές, ωστόσο το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς, καθώς το αεροσκάφος ήταν μισθωμένο, ενώ παράλληλα στην υπόθεση εμπλέκονται και ασφαλιστικές εταιρείες.