Κινούνταν ύποπτα έξω από τις τουαλέτες- Ο προσαχθείς, αιγυπτιακής καταγωγής, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και ελέγχεται η ταυτότητα του.

Συναγερμός σήμανε λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το απόγευμα χθες 5 Φεβρουαρίου, στο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν υπάλληλοι της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας ΕL AL, εντόπισαν έναν άνδρα να κινείται ύποπτα έξω από τις τουαλέτες απέναντι από τα γκισέ του check in.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, φωνές, κλήθηκε η ασφάλεια του αερολιμένα και τα ΕΚΑΜ και ο άνδρας αιγυπτιακής καταγωγής, ακινητοποιήθηκε καθώς διαπιστώθηκε πως κρατούσε μια περίεργη βαλίτσα από την οποία κρεμόταν ένα καλώδιο.

Ο προσαχθείς, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έλεγχο στα χαρτιά του προκειμένου να διαπιστώσουν την ταυτότητα του, αν εκκρεμεί σε βάρος του κάποιο ένταλμα και αν έχει απασχολήσει στο παρελθόν. Τελικά λίγη ώρα αργότερα ο συναγερμός έληξε και το check in συνεχίστηκε κανονικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει πως “Βλέπουμε συχνά να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά κατά τον έλεγχο χειραποσκευών αλλά και την επιβίβαση των επιβατών στις ισραηλινές αερογραμμές.

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης

Οι Ισραηλινοί άνδρες της ασφάλειας της αεροπορικής εταιρείας είναι συνεχώς σε κόκκινο συναγερμό και θεωρούν κάθε επιβάτη και οποιανδήποτε πλησιάζει την ώρα του check in στα γκισέ της εταιρείας ύποπτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Φυσικά η Ελληνική Αστυνομία έχει φροντίσει κατά τις ώρες που διαρκεί η διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων και της αναχώρησης των εν λόγω πτήσεων να παρίσταται προκειμένου να διασφαλίζει την τάξη, την αποτροπή έκνομων ενεργειών αλλά και άλλων περιστατικών που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για τους ανυποψίαστους επιβάτες”.

ΠΗΓΗ protothema.gr

Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα