Ο φόβος για το αεροπλάνο είναι σύνηθες να ακούγεται από πολλούς ανθρώπους, παρ′ όλο που είναι εκατομμύρια εκείνοι που ταξιδεύουν καθημερινά σε όλο τον κόσμο.

Αν βρίσκεστε ανάμεσα σε εκείνους που δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν το φόβο τους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι σύμφωνα με μια ανάλυση που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η εταιρεία Boeing, τα αεροπλάνα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν όχι κατά τη διάρκεια της πτήσης αλλά κατά την προσγείωση ή απογείωση τους.

Η εταιρεία εστίασε σε πτήσεις από ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2007 μέχρι το 2016 και βρήκε πως το 48% των θανατηφόρων ατυχημάτων έλαβαν χώρα στη τελική κάθοδο και τη προσγείωση, ενώ τη δεύτερη θέση από άποψη επικινδυνότητας κερδίζει η απογείωση και η άνοδος. Στο σημείο αυτό έχει καταγραφεί το 13% των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Ο Ben Sherwood, εξάλλου, συγγραφέας του “The Survivors Club” εξηγεί πως περίπου το 80% των ατυχημάτων λαμβάνουν χώρα τα πρώτα τρία ή τα τελευταία οχτώ λεπτά πριν την προσγείωση.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Boeing, το news.com παραθέτει μερικές οδηγίες- συμβουλές τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσετε όσον αφορά τις πτήσεις και την επικινδυνότητά τους:

  • Αποφύγετε τις φτηνές πτήσεις
  • Ακούστε προσεκτικά τις οδηγίες των αεροσυνοδών πριν την απογείωση
  • Πάρτε ένα χάπι για να κοιμηθείτε ήρεμα, αν χρειαστεί
  • Φορέστε τη ζώνη σας
  • Μη φοράτε ακουστικά κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης