Η Αλντεκόσα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και ο γιατρός που την παρακολουθούσε είχε υπογράψει σχετική γνωμάτευση, με την οποία αναγνώριζε στη φοιτήτρια την ανάγκη για «ζωάκι ψυχολογικής υποστήριξης» στο αεροπλάνο.

Οι περισσότερες αερογραμμές επιτρέπουν στους επιβάτες που πάσχουν από άγχος, στρες ή άλλες διαταραχές να παίρνουν μαζί τους το κατοικίδιό τους.

Οι υπάλληλοι απάντησαν στη φοιτήτρια ότι δεν υπήρχε «κανένα πρόβλημα», και τις δύο φορές που επικοινώνησε μαζί τους, οπότε εκείνη έκλεισε κανονικά εισιτήριο για να επιστρέψει από το κολέγιο στο σπίτι της, στην Φλόριντα.

Ωστόσο, όταν η φοιτήτρια έφτασε στο αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης, οι υπάλληλοι της εταιρείας δεν επέτρεψαν στην Μπέλεν να πάρει μαζί της τον μικρό της φίλο.

Οι συμφοιτητές της Αλντεκόσα ήταν ώρες μακριά από το αεροδρόμιο και δεν θα προλάβαιναν να έρθουν να πάρουν το χαμστεράκι για να το φροντίσουν στον κοιτώνα, πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.

Όταν μοιράστηκε το πρόβλημά της με εκπρόσωπο της εταιρείας, εκείνος, όπως υποστηρίζει η ίδια, την προέτρεψε να ρίξει το χάμστερ σε μία λεκάνη και να τραβήξει το καζανάκι.

Πληροφορίες από lifo.gr