Άδεια γάμου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι,  ενώ βρίσκονται στο καρουσέλ της παραλαβής αποσκευών του αεροδρομίου του Λας Βέγκας, της πόλης-συνώνυμο των συνοπτικών γάμων.

Η κομητεία του Κλαρκ, που χειρίζεται τις υποθέσεις γάμου στο Λας Βεγκας, άνοιξε ένα προσωρινό γραφείο έκδοσης αδειών γάμου στο διεθνές αεροδρόμιο McCarran. Το συγκεκριμένο γραφείο αναμένεται να λειτουργήσει έως τις 17 Φεβρουαρίου και θα εκδίδει την άδεια γάμου αντί 77 δολαρίων, όπως ισχύει παντού στο Λας Βέγκας.

 

H βιομηχανία του γάμου αποφέρει πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην τοπική οικονομία και η κομητεία του Κλαρκ εκδίδει περίπου 80.000 άδειες γάμου ετησίως, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη κομητεία των ΗΠΑ.Σχεδόν 1.500 από αυτές εκδίδονται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Φέτος, αναμένεται να γίνουν περισσότεροι γάμοι, γιατί η γιορτή των ερωτευμένων πέφτει δύο ημέρες πριν από την Κινεζική Πρωτοχρονιά, η οποία συμπίπτει με την έναρξη ενός Σαββατοκύριακου τριών ημερών για τους Αμερικανούς.