Συνάντηση με στελέχη της εταιρείας Fraport είχε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, με σκοπό να συζητήσουν για την πορεία των έργων στο αεροδρόμιο του νησιού, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Ζακύνθου, ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε και ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός πως έχουν αρχίσει οι εργασίες για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες μας.

«Ο Δήμος Ζακύνθου και εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την εταιρεία σας και κάναμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για καθαριότητα και ευπρεπισμό του χώρου σας. Είναι επίσης ικανοποιητικό το γεγονός πως ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε θεαματικά και αυτό που ζητώ από εσάς είναι να βρίσκεστε σε επαφή με την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου, ώστε εφόσον είναι εφικτό να έχουμε απευθείας αεροπορική σύνδεση με πόλεις της Κίνας, όπως είναι η Σαντόνγκ με την οποία έχουμε αδελφοποιηθεί. Βοηθάτε πολύ στην προβολή του τόπου μας και σας γνωστοποιώ πως μετά από 3 χρόνια γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων έχουμε ενταχθεί πρώτοι στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη διαχείριση των απορριμμάτων με προϋπολογισμό 26 εκ. ευρώ, θα υπάρχει επάρκεια νερού με την αντικατάσταση του νέου αγωγού (14 εκ. ευρώ), προχωρούμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού (12 εκ. ευρώ), ενώ συνολικά έχουμε σχεδιάσει έργα 80 εκ. ευρώ. Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους σας» ήταν τα λόγια του Δημάρχου.

Τα στελέχη της Fraport ευχαρίστησαν τον κ. Κολοκοτσά για την ισχυρή υποστήριξή του και σημείωσαν πως θέλουν να συνεχιστεί η στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να υπάρχει συχνή επικοινωνία με όλους τους φορείς που μπορούν να συνδράμουν.

«Αναλάβαμε αργά τη διαχείριση των 14 αεροδρομίων, προς τα τέλη Μαρτίου 2017. Διαπιστώσαμε όμως με χαρά πως στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου υπήρχαν τα λιγότερα λειτουργικά προβλήματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Σας ενημερώνουμε πως πλέον αλλάζουν τα πάντα στο αεροδρόμιο του νησιού. Θα υπάρχουν περισσότερα καταστήματα, περισσότερες υπηρεσίες, ενώ η πίστα από 7 αεροπλάνα εις το εξής θα χωράει 8 μεγάλα και δύο μικρότερα αεροσκάφη. Χτίζουμε για το μέλλον και θέλουμε ο τουρισμός να αναπτυχθεί με υγιή τρόπο» ανέφεραν.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Αερολέσχη και ζήτησε από τα στελέχη της Fraport να μπορούν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο, διότι βοηθούν στην επιτήρηση των δασών κατά την καλοκαιρινή περίοδο που στο νησί εκδηλώνονται πολλές πυρκαγιές.

Απο μεριάς της η Fraport απάντησε πως: «Εμείς δεν λέμε στην Αερολέσχη Ζακύνθου, αλλά και σε κανέναν άλλον, να φύγει από το αεροδρόμιο. Ό,τι ζητάμε απ´ όλους τους άλλους, ζητάμε και από την Αερολέσχη. Η συντήρηση του αεροδρομίου και η χρήση του αεροδιαδρόμου κοστίζει. Το τζάμπα δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι αυτό δεν προβλέπεται από την σύμβαση που έχουμε υπογράψει για την εμπορική εκμετάλλευση του Αεροδρομίου. Παρόλα αυτά, και επειδή αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για ένα κοινωνικό θέμα, είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών και συζητάμε μήπως υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης από το κράτος, προκειμένου να εξυπηρετηθεί και η Αερολέσχη».

Οι κύριοι Τσίπηρας (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) και  Νικολουδάκης  (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού) έθεσαν θέματα που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω ανάπτυξη του Αεροδρομίου και την προβολή του νησιού στους χώρους του, ενώ ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων Κώστας Κόκλας, ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα στις φιλοζωικές οργανώσεις να επανατοποθετήσουν κυτίο εντός του αεροδρομίου, ώστε οι επισκέπτες να αφήνουν οικονομική βοήθεια για τα αδέσποτα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας πλέον σε κανένα αεροδρόμιο δεν υπάρχουν κυτία, λόγω των πολλών αιτημάτων από διάφορες οργανώσεις για κάτι τέτοιο και είναι αδύνατον να γεμίσουν τους χώρους τους με… κυτία. Και για αυτό το θέμα όμως θα υπάρξει διάλογος με τους ενδιαφερόμενους, ώστε να βρεθεί μια άλλη λύση.