Η λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic παρέλαβε το βραβείο  ATW Airline Industry Achievement Award 2018 ως Ηγέτης της Αγοράς (Market Leader of the Year). Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη διάκριση στο χώρο της βιομηχανίας των αερομεταφορών.

Ο Martin Gauss, Chief Executive Officer της airBaltic δήλωσε: «Το 2017 ήταν η χρονιά των ρεκόρ για την airBaltic και είμαστε παραπάνω απο ενθουσιασμένοι που αναγνωριζόμαστε σε παγκόσμια κλίμακα από την ATW. Είναι τιμή για μας να βρισκόμαστε στη λίστα των αεροπορικών εταιρειών που έχουν λάβει αυτό το σημαντικό βραβείο τις τελευταίες δεκαετίες.»

Ο αρχισυντάκτης της ATW Karen Walker ανέφερε: «Η airBaltic έχει εξαπλώσει και βελτιώσει τις εμπορικές αεροπορικές υπηρεσίες στην Βαλτική ραγδαία. Αυτή η πρωτοπόρος εταιρεία  φέρνει ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σε συνδυασμό με εξελιγμένα αεροσκάφη. Συγχαίρω ολόκληρη την ομάδα της airBaltic για αυτό το βραβείο, που βεβαίως αξίζανε.»

 

Τα συγκεκριμένα βραβεία θεσπίστηκαν το 1974. Απονέμονται σε πρόσωπα ή οργανισμούς που έχουν ξεχωρίσει χάρη στην εκπληκτική τους απόδοση, πρωτοπορία και υψηλή εξυπηρέτηση.

Επιπρόσθετα, στις 3 Ιανουαρίου 2018, ανακοινώθηκε πως η airBaltic τοποθετείται στην 1η θέση παγκοσμίως σε όρους ακρίβειας για το προηγούμενο έτος, 2017. Αναλυτές του OAG που παρακολουθούν τις επιδόσεις περισσότερων από 50εκ αρχείων πτήσης, κατατάσσουν την airBaltic πρώτη σε συνέπεια για τα τελευταία 4 συνεχόμενα χρόνια.

Η airBaltic εξυπηρετεί πάνω απο 60 προορισμούς από τη βάση της, στη Ρίγα της Λετονίας, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται η Ευρώπη, η Σκανδιναβία και η Μέση Ανατολή.