Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας (ACEin) διοργάνωσαν το 2ο διαγωνισμό καινοτομίας «The Digital Gate ΙΙ: Airport Innovation Challenge».

Τα βραβεία  απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, με εκπροσώπους από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο, ενώ συνολικά πήραν μέρος 162 συμμετέχοντες.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Travellers’ Experience κέρδισε η εφαρμογή myLAYOVER. Πρόκειται για μια καινοτόμα ψηφιακή υπηρεσία που έχει σκοπό να βοηθήσει τους επιβάτες των πτήσεων τράνζιτ, να γεμίσουν ευχάριστα το χρόνο τους κατά την αναμονή της πτήσης τους. Απευθύνεται σε επιβάτες των οποίων ο χρόνος αναμονής φτάνει ή ξεπερνάει τις έξι ώρες.

Το ειδικό βραβείο στην κατηγορία Αξιοποίηση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων απέσπασε η ομάδα HUBA (Human Behaviour Analysis System) του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής του ΕΚΕΤΑ. Το HUBA δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει πληροφορίες σχετικά με τον συνωστισμό στον χώρο όπου βρίσκεται, καθώς μέσω αισθητήρων και καμερών βάθους, επιτυγχάνει διακριτική ανάλυση της κίνησης και της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η ομάδα bespot διακρίθηκε στην κατηγορία Retail Innovation, χάρη στην εφαρμογή bespot που επιβραβεύει τους χρήστες κάθε φορά που επισκέπτονται ένα κατάστημα.

Οι νικητές θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, τη δυνατότητα επέκτασης του πιλοτικού τους προγράμματος για έναν ακόμα χρόνο στο περιβάλλον του αεροδρομίου, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξη στην προετοιμασία τους για χρηματοδότηση από νέα funds.