Εκτός αεροπλάνου βρέθηκαν μία νεαρή Βρετανίδα μαζί με τον φίλο της, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από το Μπέρμιγχαμ στο Ντουμπάι.

Την έξοδό τους από το αεροπλάνο, προκάλεσε ένα σχόλιο που έκανε η 24χρονη στον φίλο της, λίγο πριν αναχωρήσει η πτήση τους, στο οποίο ανέφερε ότι είχε πόνους περιόδου.

Δυστυχώς για τη νεαρή Beth Evans, ένα μέλος του πληρώματος έτυχε να ακούσει τη συζήτηση του ζευγαριού και, λίγη ώρα αργότερα, ζητήθηκε από τους δύο αποσβολωμένους Βρετανούς να κατέβουν από το αεροσκάφος.

Η δικαιολογία που πρόβαλε το πλήρωμα ήταν ότι δεν υπήρχε γιατρός στο αεροσκάφος που θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη της φροντίδας της, εάν χρειαζόταν, και επομένως δεν μπορούσαν να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη.

Μάταια η κοπέλα προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι ο πόνος περιόδου ήταν κάτι το τελείως φυσιολογικό για εκείνη, τονίζοντας μάλιστα ότι θα έφτανε μόλις στο 1 σε μια κλίμακα μέχρι το 10, η οποία περιγράφει την ένταση των συμπτωμάτων της δυσμηνόρροιας. Το πλήρωμα ήταν ανυποχώρητο και έτσι το ζευγάρι αναγκάστηκε να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος, καταβάλλοντας επιπλέον 300 λίρες (από τις 400 που είχαν ήδη πληρώσει έκαστος) για να κλείσουν εισιτήριο στην επόμενη πτήση.

Μιλώντας στη Sun, ο 26χρονος Joshua Moran χαρακτηρίζει την εμπειρία άκρως τραυματική και ντροπιαστική για την κοπέλα του. Όπως τονίζει, η αεροσυνοδός την πλησίασε και άρχισε να τη ρωτά επίμονα και με δυνατή φωνή για την περίοδό της. Συμπληρώνοντας, δήλωσε ότι το πλήρωμα τους φέρθηκε με μεγάλη αγένεια και η απομάκρυνσή τους από το αεροσκάφος ήταν τελείως αυθαίρετη και αναίτια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους όρους της Emirates, η αεροπορική εταιρεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να απαγορεύσει σε έναν επιβάτη να ταξιδέψει εάν κριθεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του ή για την υγεία των συνεπιβατών του.