Για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και τις κινήσεις που οδήγησαν σε ρεκόρ αφίξεων το 2017, της τάξης των 30 εκατ. επισκεπτών, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσεται για το 2018, μιλά η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Η κ. Κουντουρά αναφέρεται στο ρεκόρ «όλων των εποχών» στις διεθνείς αφίξεις που ξεπέρασαν τα «τα 30 εκατομμύρια μαζί με την κρουαζιέρα, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση, άνω του 10% και στην καθιέρωση της Ελλάδας «στους πιο δημοφιλείς παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς αποτελούν μεγάλη επιτυχία της τουριστικής μας πολιτικής».

Μια εντυπωσιακή πορεία διαγράφεται και για το 2018 καθώς, όπως σημειώνει, έχει ξεκινήσει με «αύξηση των προκρατήσεων από 15% έως 30% σε όλες τις βασικές και νέες αγορές, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει μια ακόμη εξαιρετική τουριστική χρονιά», ενώ αναφερόμενη στη στρατηγική για τον τουρισμό, επισημαίνει ότι ένας από τους στόχους είναι «μέχρι το 2020 να φτάσουμε τους 35 εκατομμύρια τουρίστες και να αυξήσουμε τη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας».

«Προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι να καταστεί η Ελλάδα προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο» σημειώνει στη συνέντευξή της η κ. Κουντουρά και γι’ αυτό «εργαζόμαστε συλλογικά και συνεργαζόμαστε στενά ώστε να προσπεράσουμε τα εμπόδια του παρελθόντος και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Σημαντικό, σύμφωνα με την ίδια, είναι ότι επιμηκύνθηκε η τουριστική περίοδος, με αποτέλεσμα οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, αλλά και Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος, να γίνουν οι καλύτεροι μήνες όλων των εποχών, «γεγονός που μας επέτρεψε να “σπάσουμε” το όριο των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών το 2017».

Επίσης, κάνει αναφορά στον γαστρονομικό τουρισμό, που «αποτελεί σταθερά τον δημοφιλέστερο ποιοτικό δείκτη επιλογής προορισμού, μετά, φυσικά, τον ιστορικό πλούτο, τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, τις πανέμορφες παραλίες και την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της χώρας μας», όπως σημειώνει.