Η Travelport ανακοίνωσε ότι έχει συνεργαστεί με την ACI Worldwide ώστε να αναπτύξουν ένα έξυπνο σύστημα ανακάλυψης και παρεμπόδισης των απατών στις πληρωμές των πελατών των αεροπορικών εταιρειών, που ονομάζεται Travelport Authorize Plus.

Η βιομηχανία των αερομεταφορών αποτελεί στόχο για εγκληματίες στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η βιομηχανία καταγράφει απώλειες 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως από απατεώνες που χρησιμοποιούν κλεμμένα ή πλαστά στοιχεία πιστωτικών καρτών για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων. Καθώς η τουριστική βιομηχανία πάσχει από υψηλά επίπεδα απάτης, ο αντίκτυπος σε όλα τα επίπεδα μπορεί να είναι σοβαρός.

Το Travelport Authorize Plus ενισχύει την υπάρχουσα Gateway Payment Card της Travelport ενσωματώνοντας την πλατφόρμα ReD Shield της ACI. Μέρος της λύσης διαχείρισης κινδύνων πληρωμών UP, το ReD Shield παρέχει σε μεγάλο βαθμό πρόληψη της απάτης σε πραγματικό χρόνο για το ηλεκτρονικό εμπόριο της λύσης UP Payments Risk Management. Μέσω της ολοκλήρωσης, η Travelport μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της, τη δυνατότητα να παρακολουθούν απρόσκοπτα τις διαδικασίες αγοράς εισιτηρίων μέχρι την ολοκλήρωση ενός ταξιδιού.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι ο δυναμικός έλεγχος απάτης των πληρωμών με κάρτες που χρησιμοποιούνται για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων που συνδέονται με την Travelport, η δυνατότητα επισήμανσης και πρόληψης της έκδοσης εισιτηρίων και λεπτομερείς εκθέσεις διαδικτυακής διαχείρισης για όλες τις συναλλαγές και την κατάστασή τους.

Η λύση διαχείρισης κινδύνων UP Payments Risk Management της ACI χρησιμοποιεί προηγμένες αναλύσεις δεδομένων, προσαρμοστικές τεχνικές μάθησης και τεχνικές δημιουργίας προφίλ πελατών. Αυτό υποστηρίζεται από έναν μοναδικό συνδυασμό πατενταρισμένων προγνωστικών μοντέλων και απαράμιλλης παγκόσμιας νοημοσύνης απάτης, υποστηριζόμενης από μια ομάδα ειδικών αναλυτών κινδύνου.

Ο κ. Derek Sharp, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air Commerce, Travelport, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την ACI Worldwide ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ανάγκη των αεροπορικών εταιρειών για εξελιγμένα εργαλεία για την πρόληψη της απάτης με κάρτες στη βιομηχανία μας. Το κύριο πλεονέκτημα του συνδυασμού του Travelport Authorize Plus με την ACI ReD Shield είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μια πλήρως ολοκληρωμένη λύση, η οποία εφαρμόζει τη διαχείριση ελέγχου απάτης χωρίς να χρειάζεται και οι δύο αεροπορικές εταιρείες και οι πελάτες των πρακτόρων να πραγματοποιήσουν σημαντική εξέλιξη ή να αλλάξουν τη διαδικασία ροής εργασίας τους σήμερα».

Ο Andy McDonald, Αντιπρόεδρος της ACI Worldwide, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε στην Travelport τις δυνατότητες διαχείρισης της απάτης στις πληρωμές αιχμής, οι οποίες καθιστούν το Travelport Authorize Plus ένα κορυφαίο εργαλείο για την αεροπορική βιομηχανία. Όσον αφορά στον έλεγχο της απάτης, την εξουσιοδότηση και τη σύλληψη και τον διακανονισμό, ο συνδυασμός των κοινών μας δυνατοτήτων έχει μπορεί να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονται τα αεροπορικά εισιτήρια σήμερα».