Ο Αυστραλός μηχανικός, Peter McMahon, υποστηρίζει ότι με τη βοήθεια του Google Earth εντόπισε τα συντρίμμια της πτήσης των Μαλαισιανών αερογραμμών, 22,5 χλμ βόρεια του Μαυρίκιου και 16 χλμ. νότια του Round Island.

 Ο McMahon, δηλώνει χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή αυτή δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ έρευνες εντοπισμού των συντριμμιών της πτήσης MH370, λόγω κατηγορηματικής άρνησης Αμερικανών αξιωματούχων.

Επίσης ισχυρίζεται ότι το εξωτερικό του αεροσκάφους είναι γεμάτο τρύπες από σφαίρες κι αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι προσπάθησαν και πέτυχαν να κρατήσουν κρυφό το που κατέπεσε και γιατί.

«Δεν ήθελαν ποτέ να βρεθεί το αεροσκάφος γιατί αναγκαστικά, με τα ευρήματα αυτά, θα έπρεπε να ανοίξει νέα έρευνα».

Οι αμφιβολίες απέναντι σε αυτούς τους ισχυρισμούς δε θα ήταν παράλογες, αν σκεφτεί κανείς ότι ο μηχανικός αυτός είναι «ακόμα ένα άτομο που θέλει τα λεπτά δημοσιότητας που του αντιστοιχούν».

Αξίζει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι ο Αυστραλός μηχανικός έστειλε τις πληροφορίες Australian Transport and Safety Bureau (ATSB) και κανείς δεν μπορούσε να αποκλείσει ότι όντως επρόκειτο για το αεροσκάφος της Malaysian Airlines.