Η Ryanair συμφώνησε να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στη νέα αυστριακή αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα-1, Νίκι Λάουντα.

Η ιρλανδική εταιρεία συμφώνησε να αποκτήσει αρχικά ποσοστό 24,9% στη Laudamotion, η οποία προέκυψε από τη χρεοκοπημένη Niki, που άνηκε προηγουμένως στην Air Berlin.

Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 75%, εάν υπάρξει έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Niki θεωρήθηκε το πιο ελκυστικό κομμάτι της χρεοκοπημένης Air Berlin και με τη συμφωνία αυτή καταλήγει στα χέρια της Ryanair, μετά από προσπάθειες της Lufthansa και της IAG, της μητρικής εταιρείας της British Airways να την αποκτήσουν.

«Αυτή η συνένωση δυνάμεων με την Laudamotion είναι καλά νέα για τους καταναλωτές/επισκέπτες στην Αυστρία και τη Γερμανία, οι οποίοι μπορούν τώρα να προσβλέπουν σε πραγματικό ανταγωνισμό, περισσότερες επιλογές και χαμηλότερους ναύλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, σε ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Lauda δήλωσε «ενθουσιασμένος» ότι η συμφωνία με τη Ryanair σημαίνει ότι η αεροπορική του εταιρεία θα «μπορέσει να εδραιωθεί ως ισχυρός ανταγωνιστής».