Δύο χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, η αεροσυνοδός, Nidhi Chaphekar από την Ινδία, αναζητά έναν από τους ανθρώπους που της έσωσαν τη ζωή.

Μιλώντας στην εφημερίδα RTL Info, η Chapekar, την οποία ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει με ματωμένο πρόσωπο και με το σώμα της γεμάτο από στάχτες, ευχαρίστησε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που της έσωσαν τη ζωή και δήλωσε ότι αναζητά έναν από τους διασώστες της.

«Η αγάπη που παίρνω από τον κόσμο μου δίνει φως. Είναι σαν τα φυτά, εάν το φροντίζεις το στρέφεις προς το φως, του δίνεις αέρα και εκείνο λάμπει. Είμαι αυτό το πολύ χαρούμενο φυτό που εκτίθεται στο φως», λέει η Nidhi.

Μιλώντας για εκείνη την ημέρα δήλωσε. «Είπα στο Θεό: Πρέπει να με κρατήσεις ζωντανή, άσε μου κάποιον δίπλα μου που να μπορεί να με βοηθήσει, που να με βγάλει από αυτήν την κόλαση».

Η αεροσυνοδός πρόσθετε ότι αναζητά έναν άνδρα που βρισκόταν στο χολ του αεροδρομίου και την βοήθησε μετά την τρομοκρατική επίθεση. «Φορούσε ένα λευκό πουκάμισο που έγραφε “Βρυξέλλες”. Ηταν ξανθός, κοντός και πολύ αδύνατος. Με φρόντισε εμένα και πέντε ακόμη άτομα. Μας είπε “μείνετε εδώ, όλα θα πάνε καλά”. Θα ήθελα πραγματικά να τον συναντήσω».

Οπως διευκρινίζει αν και έχουν περάσει δύο χρόνια δεν έχει λάβει ακόμη την άδεια των γιατρών για να επιστρέψει στο επάγγελμά της. «Προς το παρόν, δεν είμαι εντελώς καλά για να εργαστώ ξανά ως αεροσυνοδός και δεν θέλω να θέσω τις ζωές ανθρώπων σε κίνδυνο σε περίπτωση ανάγκης», εξήγησε.