Γνωρίζατε ότι τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών παρακολουθούν βίντεο όταν προγραμματίζουν τις διακοπές τους, ενώ επισκέπτονται περισσότερες από 38 ιστοσελίδες πριν προχωρήσουν σε κρατήσεις για το ταξίδι τους;

Βάσει αυτών των στοιχείων δημιουργήθηκε το Amadeus Video Solutions, ένα video player που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να παρακολουθούν ταξιδιωτικά βίντεο για να εμπνευστούν και να πραγματοποιήσουν κρατήσεις για το ταξίδι τους, όλα από ένα σημείο.Πώς λειτουργεί

Το Amadeus Video Solutions προσφέρει τη δυνατότητα στις εταιρείες να ενσωματώνουν στα βίντεό τους ενεργούς συνδέσμους (hyperlink), καθώς και πληροφορίες κρατήσεων σε πραγματικό χρόνο για αξιοθέατα, ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό τους. Αυτό επιτρέπει στους ταξιδιώτες να κάνουν κλικ στα βίντεο που αναπαράγονται για να βρουν λεπτομερείς και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό που θέλουν να ανακαλύψουν, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου πρόσβασης σε αυτόν. Δεν χρειάζεται καν να ψάξουν αλλού προκειμένου να πραγματοποιήσουν την κράτησή τους.

Το Amadeus Video Solutions συνεργάζεται επίσης με travel influencers από όλο τον κόσμο, όπως με bloggers με μεγάλο αριθμό followers, για τη δημιουργία βίντεο με πρωτότυπο περιεχόμενο που απευθύνεται ειδικά σε κοινό που σχεδιάζει ενεργά τις επόμενες διακοπές του. Με το περιεχόμενο που δημιουργούν οι travel influencers, οι ταξιδιωτικές εταιρείες διασφαλίζουν ότι οι καμπάνιες τους προσεγγίζουν το σωστό κοινό την κατάλληλη στιγμή, λαμβάνοντας λεπτομερή στοιχεία που μετρούν τα αποτελέσματα της εκάστοτε καμπάνιας μάρκετινγκ.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Lindner Hotels & Resorts προβάλλει ήδη διαδραστικά βίντεο που έχουν δημιουργηθεί με το Amadeus Video Solutions στις ιστοσελίδες ThatBackpacker.com και TravelDudes.com, προκειμένου να προσεγγίσουν νέο κοινό. «Ο στόχος μας δεν ήταν ποτέ το να προσεγγίσουμε απλώς ένα ευρύ κοινό, αλλά να φτάσουμε στο σωστό κοινό την κατάλληλη στιγμή και να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να κλείσουν το ταξίδι τους άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να ψάξουν σε πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες μέχρι να ολοκληρώσουν την κράτησή τους. Το Amadeus Video Solutions συμβάλλει στην ενεργή ενασχόληση των πελατών μας, με αυθεντικό και ελκυστικό περιεχόμενο», δήλωσε ο κ. Oliver Stotz, Corporate Director Marketing & Distribution της αλυσίδας ξενοδοχείων Lindner Hotels & Resorts.

Το Amadeus Video Solutions, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 κάτω από διαφορετικό όνομα, είναι αποτέλεσμα των δοκιμών που πραγματοποίησε η ομάδα Horizon 3 της Amadeus επί δύο έτη. Παρά το γεγονός ότι η Amadeus ενθαρρύνει τους εργαζομένους σε όλα της τα τμήματα να προωθούν καινοτόμες ιδέες, η ομάδα Horizon 3 που εδρεύει στη Νίκαια της Γαλλίας είναι η μοναδική εξειδικευμένη ομάδα στην εταιρεία που ασχολείται σε καθημερινή βάση με την έρευνα και τη δοκιμή νέων ιδεών σε μια προσπάθεια να προσφέρει λύσεις στις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της Amadeus. Η ομάδα αποτελείται από ειδικούς σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η εμπειρία του χρήστη, η ανάπτυξη λογισμικού, η ιστορία της τέχνης, η επιχειρηματικότητα κ.α.

«Η βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας αποτελεί βασικό σημείο για εμάς. Μέχρι τώρα, υπήρχαν πολλές διαδραστικές εφαρμογές video player, αλλά καμία εξειδικευμένη για ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλους ταξιδιωτικούς φορείς. Το Amadeus Video Solutions αποτελεί μια άμεση απάντηση σε αυτό το πρόβλημα και λειτουργεί προς το συμφέρον, τόσο του ταξιδιώτη, όσο και της βιομηχανίας συνολικά», δηλώνει ο κ. Steve Kopp, επικεφαλής της ομάδας Horizon 3 της Amadeus.

«Η εσωτερική κουλτούρα δεκτικότητας και πειραματισμού που επικρατεί στην Amadeus μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζουμε νέες ιδέες και να δρούμε διαφορετικά από τις ομάδες που συναναστρέφονται σε καθημερινή βάση με τους πελάτες, καθώς και να δοκιμάζουμε πρότυπα στη βάση πελατών μας. Δεν αναζητούμε μόνο την επόμενη «μεγάλη ιδέα» αλλά και τους τρόπους εκείνους που θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά, πιο δημιουργικά και να είναι σε θέση να αποδίδουν ευκολότερα αξία στην επιχείρησή τους», δηλώνει ο Kopp.