H Singapore Airlines παρέλαβε το πρώτο Boeing 787-10 στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας στο North Charleston της Ν. Καρολίνα.

Η SIA είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που παραλαμβάνει τη νέα έκδοση του Boeing.

Το αεροσκάφος, το πρώτο από τα 49 αεροσκάφη 787-10 που έχει παραγγείλει η SIA με επιβεβαιωμένη παραγγελία, παραδόθηκε σε ειδική τελετή στο North Charleston (το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2018 τοπική ώρα) στην οποία παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της SIA κ. Goh Choon Phong, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes κ. Kevin McAllister, ο Διευθυντής Πελατών και Υπηρεσιών της πολιτικής αεροπορίας της Rolls-Royce κ. Dominic Horwood, περίπου τρεις χιλιάδες υπάλληλοι της Boeing, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι επισκέπτες.

«Είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που παραλαμβάνει αυτό το εκπληκτικό αεροσκάφος και αυτό είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Το 787-10 είναι ένα θαυμάσιο αεροσκάφος, πραγματικά ένα έργο τέχνης που θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της συνολικής στρατηγικής μας ανάπτυξης, καθώς θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και να ενισχύσουμε τις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο κ. Goh κατά τη διάρκεια της τελετής.

Ο κ. McAllister ανέφερε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για εμάς στη Boeing αλλά και για τους παγκόσμιους προμηθευτές μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παραδίδουμε το πρώτο 787-10 Dreamliner στη Singapore Airlines, έναν από τους κορυφαίους αερομεταφορείς παγκοσμίως. Η συνεργασία και η εμπιστοσύνη της Singapore Airlines, η οποία αντανακλάται στις επαναλαμβανόμενες παραγγελίες αεροσκαφών Dreamliner, είναι εξαιρετική τιμή για εμάς».

Τα 787-10s της SIA θα χρησιμοποιηθούν για πτήσεις μέχρι και οκτώ ωρών. Η Οσάκα και το Περθ θα είναι οι πρώτοι προγραμματισμένοι προορισμοί που θα εξυπηρετηθούν με το νέο αεροσκάφος, από τον Μάιο του 2018. Μέχρι τότε, το αεροσκάφος θα πραγματοποιεί επιλεγμένα δρομολόγια στην Μπανγκόκ και Κουάλα Λουμπούρ στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των πληρωμάτων.

Κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά και με μήκος 68μ., το 787-108 αποτελεί τη μεγαλύτερη έκδοση της σειράς αεροσκαφών Dreamliner της Boeing. Με εξαιρετική λειτουργική απόδοση και προηγμένη τεχνολογία, η τελευταία προσθήκη στο στόλο της SIA έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ακόμα πιο ήρεμη εμπειρία καμπίνας. Οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες προτιμήσεις φωτισμού με μεγάλα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα παράθυρα, καθαρότερο αέρα και μια πιο αθόρυβη και ομαλή πτήση.

Η SIA είναι ο μεγαλύτερος πελάτης των 787-10. Η θυγατρική της και χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Scoot πετά ήδη με 787-8 και 787-9s, καθιστώντας την SIA τον πρώτο αεροπορικό όμιλο παγκοσμίως που διαθέτει και τις τρεις εκδόσεις της οικογένειας αεροσκαφών Dreamliner της Boeing.

Πέρα από την επιβεβαιωμένη παραγγελία των 49 αεροσκαφών 787-10s, η SIA έχει και μια επιβεβαιωμένη παραγγελία για 20 αεροσκάφη 777-9 της Boeing, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν από το οικονομικό έτος 2021/22.