Στην κατάσχεση 9.980 τεμαχίων τσιγάρων και την επιβολή εξώδικου €1.500 από δύο άτομα που τα μετέφεραν στις αποσκευές τους, από την Ρωσία στο αεροδρόμιο Πάφου, προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων, στις 30 Μαρτίου.Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επιβατών της πτήσης SDM5705, που αφίχθη στο Αεροδρόμιο Πάφου από τη Ρωσία, εντοπίστηκε από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων στις αποσκευές δύο επιβατών Ρωσικής καταγωγής, συνολική ποσότητα 9.980 τεμαχίων τσιγάρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για 32 συσκευασίες των 200 τεμαχίων μάρκας WINSTON, 139 συσκευασίες των 20 τεμαχίων μάρκας WINSTON, 2 συσκευασίες των 200 τεμαχίων MARLBORO και 20 συσκευασίες των 20 τεμαχίων MARLBORO, τις οποίες οι εν λόγω επιβάτες παρέλειψαν να δηλώσουν στις Τελωνειακές Αρχές, ως όφειλαν, κατά την άφιξή τους στη Κύπρο».

«Αφού τους επιστήθηκε η προσοχή τους στο νόμο τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων και της παράνομης κατοχής αδασμοφορολόγητων εμπορευμάτων και τα τσιγάρα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €1.765 περίπου κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων ως υποκείμενα σε δήμευση», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι «στη συνέχεια έγινε αποδεκτό αίτημα των δύο προσώπων για εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων αδικημάτων με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €1.500 από τον κάθε ένα».

«Με την καταβολή του συνολικού ποσού των €3.000, οι δύο Ρώσοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τα κατασχεθέντα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων», καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων.