Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, με θέμα “Ανακάλυψε την Ελλάδα των ονείρων σου”, και στόχο την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών.

Το Workshop διοργανώθηκε από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων “Viaggioxte” της κ. Ελένης Σαρικώστα, με το οποίο συνεργάζεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την Ιταλική αγορά. Συμμετείχαν Tour Operators, τουριστικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και διάφορες προσωπικότητες.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους παραπάνω συμμετέχοντες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι επαφές με την αεροπορική εταιρεία Volotea και συγκεκριμένα με την εμπορική διευθύντρια Valeria Rebasti και τον διευθυντή ανάπτυξης προορισμών Edo Friart, για περισσότερες συνδέσεις στο άμεσο μέλλον προς τα Ιόνια Νησιά.

Επίσης, με την αεροπορική εταιρεία Blue Panorama, με έδρα στη Ρώμη, ως συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων, οριστικοποιήθηκε τρισέλιδη καταχώρηση των Ιονίων Νήσων, στο περιοδικό της εταιρείας με τίτλο “MondoBlue”, το οποίο σε 6.000 αντίτυπα θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, σε όλες τις πτήσεις (στην Ευρώπη και υπερατλαντικές), για διάστημα τριών μηνών.

Η περιγραφή, έγινε από το διάσημο δημοσιογράφο της εφημερίδας “Corriera della sera” Cirrado Ruggeri.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση με την γνωστή σκηνοθέτη της εκπομπής του “Kilimantgiaro” του “RAI3” Rita Di Francesco, εν όψει της επίσκεψης του καναλιού τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στα Ιόνια Νησιά.

Την ίδια μέρα, ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, επισκέφθηκε το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Προϊσταμένη κ. Κυριακή Μπουλασίδου και στελέχη του γραφείου. Αποφασίστηκαν στο άμεσο διάστημα επισκέψεις δημοσιογράφων, bloggers και πωλητών τουριστικών γραφείων σε Λευκάδα, Παξούς– Αντιπάξους, Διαπόντια Νησιά και εν συνεχεία σε Κέρκυρα, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Από τις παραπάνω επισκέψεις, τα Ιόνια Νησιά, θα τύχουν ακόμα μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας στην Ιταλική αγορά, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στο τουριστικό τους γίγνεσθαι.

Ειδικότερα, η Ζάκυνθος συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τους στόχους και τις προσδοκίες που έβαλε για τη τουριστική σεζόν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που την κατατάσσουν μέσα στην πρώτη τριάδα των προτιμήσεων.